Με εμβαλωματικές ενέργειες θα καλυφθούν και φέτος οι ανάγκες στέγασης των νηπιαγωγείων Καμαρίου και Επισκοπής Θήρας

«Να απαιτήσουμε σύγχρονα εκπαιδευτήρια»

Προβληματισμό, σχετικά με το γεγονός, ότι ο Δήμος Θήρας καταφεύγει σε ημίμετρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες στέγασης των δημοτικών νηπιαγωγείων, εξέφρασε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας.

Κατά την πρόσφατη και τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, με την σύνθεση της τελευταίας πενταετίας, συζητήθηκε το θέμα, με το χαρακτήρα του επείγοντος, για την επέκταση στέγασης των νηπιαγωγείων Καρτεράδου και Επισκοπής του Δήμου Θήρας, με την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Μαρία Αργυρού, να εκφράζει τον προβληματισμό της, σχετικά με την πρακτική των επεκτάσεων στέγασης κάθε χρόνο και προτείνοντας ο Δήμος να προβεί σε σχετικές ενέργειες για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των θεμάτων στέγασης, παρέχοντας στα παιδιά της Σαντορίνης σύγχρονα σχολικά κτίρια.

Όπως τόνισε στην τοποθέτησή της επί του θέματος, «τόσο το ένα θέμα, που αφορά στην επέκταση στέγασης του νηπιαγωγείου Καρτεράδου και μάλιστα του ολοήμερου, όσο και την επέκταση στέγασης του νηπιαγωγείου της Επισκοπής, νομίζω ότι πρόκειται για ζητήματα, που δυστυχώς, η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έβαλε ούτε ένα “λιθαράκι” για να γίνει ένας προγραμματισμός, για σύγχρονα εκπαιδευτήρια στο νησί μας».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, «αυτή τη στιγμή υπάρχει μία τακτική, που μας οδηγεί κάθε χρόνο από το κακό στο χειρότερο. Εμείς πρέπει, ως δημοτικό συμβούλιο, να ευθυγραμμιστούμε στη λογική, ότι οι ανάγκες των σχολικών κτιρίων είναι επιτακτικές για το νησί μας και θα πρέπει επιτέλους να απαιτήσουμε σύγχρονα εκπαιδευτήρια για τα παιδιά μας».

Τόνισε δε, προς το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, πως «η λογική αυτή, με ημίμετρα, όπως το να μεταφέρουμε το νηπιαγωγείο του Καρτεράδου σε κάποιο κτίριο του γηπέδου και σε κάποιο κτίριο του Καμαριού το νηπιαγωγείο της Επισκοπής, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα», ενώ δήλωσε, πως «εμείς, θα ψηφίσουμε παρόντες και στα δύο ζητήματα, με το σκεπτικό αυτό».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της η κ. Αργυρού διερωτήθηκε και για ένα δεύτερο ζήτημα, που αφορά στη διαθεσιμότητα χώρων για το νηπιαγωγείο Επισκοπής. Όπως ανέφερε, «στο έγγραφο, που αφορά στην επέκταση της στέγασης του νηπιαγωγείου Επισκοπής, μιλάμε για ένα χώρο, ο οποίος είναι ήδη μισθωμένος και αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως καφενείο του χωριού. Με το μισθωτή τι συμφωνία έχει γίνει; Το εναπομείναν κτίριο φτάνει για να καλύψει αυτές τις ανάγκες, που είναι ζωτικής σημασίας για το χωριό του Καμαρίου;». Σημειώνεται, πως το ερώτημα της δημοτικής συμβούλου δεν απαντήθηκε στη συνεδρίαση, καθώς απουσίαζε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να προτείνει να απευθυνθεί στις Υπηρεσίες του Δήμου.

Απαντώντας στην τοποθέτηση της κ. Αργυρού, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Αντώνης Χάλαρης, ο οποίος χαρακτήρισε εύλογα τα ερωτήματα της κ. Αργυρού, ωστόσο όπως ο ίδιος σημείωσε, «από τη στιγμή που αυτός ο νόμος υφίσταται και εμείς έχουμε αναλάβει τη δέσμευση για την υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων, επειδή ασχολήθηκα κι εγώ, όσο μπορούσα και για τις τρεις περιπτώσεις, στη Μεσσαριά, στο Καρτεράδο και το Καμάρι, δυστυχώς δεν υπήρχε πουθενά διαθέσιμος χώρος, όσες προσπάθειες κι αν έγιναν και με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία όσο πιο γρήγορα γίνεται, δεδομένου, ότι στις 11 Σεπτέμβρη ανοίγουν τα σχολεία».

Ετικέτες: