Το "Κοινό Τηνίων" για την εκλογή προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου

  • Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2019 - 19:12

Στην σημερινή συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η εκλογή του προεδρείου για το πρώτο μισό της νέας δημοτικής περιόδου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης "Κοινό Τηνίων" δήλωσε ότι θα ψηφίσει τις επιλογές της πλειοψηφίας και της μείζονας μειοψηφίας για τις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου ενώ ο ίδιος δεν έθεσε υποψηφιότητα για την θέση του γραμματέα.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του σχετικά:

"Αρχικά να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους όσους απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στα νέα συμβούλια και στους νέους προέδρους των κοινοτήτων για την εκλογή τους. Σαν δημοτική κίνηση η οποία είναι σταθερά υπέρ του πλουραλισμού και της αμεσότερης δημοκρατίας, βρίσκουμε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο απαρτίζεται από συμβούλους τεσσάρων διαφορετικών συνδυασμών.

Δεν μου αρέσουν τα ευχολόγια οπότε αντί αυτών θα ήθελα να επισημάνω ότι όσοι βρισκόμαστε σε αυτές τις θέσεις έχουμε ευθύνη απέναντι στο σύνολο των ανθρώπων του νησιού, και όχι μόνο απέναντι σε αυτούς που μας εξέλεξαν. Τα επόμενα τέσσερα και κάτι χρόνια της δημοτικής περιόδου που ξεκινά σήμερα θα είναι πολύ κρίσιμα για την πορεία της Τήνου καθώς οι επιλογές που θα κάνουμε θα επηρεάσουν το νησί σε βάθος εικοσαετίας, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς δυνατότητα διόρθωσης πιθανών λανθασμένων αποφάσεων. Προσοχή λοιπόν στα κριτήρια με τα οποία αποφασίζουμε.

Δηλώνω ότι θα υπερψηφίσουμε τις προτάσεις της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης για τους υποψηφίους πρόεδρο και αντιπρόεδρο ζητώντας παράλληλα από όποιους εκλεγούν στις θέσεις αυτές να βελτιώσουν την λειτουργία και το επίπεδο των συνεδριάσεων και να μην έχουμε τις τραγελαφικές καταστάσεις της προηγούμενης περιόδου.

Από την άλλη μεριά εμείς δεν θα θέσουμε υποψηφιότητα για την θέση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως τα μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης “Κοινό Τηνίων” δεν κυνηγάνε καρέκλες αλλά αντίθετα προσπαθούν να δείξουν μια διαφορετική πολιτική αντίληψη και συμπεριφορά, να δείξουν ότι οι θέσεις αυτές είναι για όλους και όλοι πρέπει να συμμετέχουν στην διοίκηση του δήμου. Για την βέλτιστη εκπροσώπηση του εκλογικού σώματος, προτείνουμε για την θέση του γραμματέα την κ. Μαραβέλια."

Στην συνέχεια η κ. Μαραβέλια δεν δέχτηκε την πρόταση του κ. Κουσουνάδη οπότε ο Δήμαρχος πρότεινε ως υποψήφια για την θέση αυτή την κ. Πέτκοβιτς.

Ετικέτες: