Ευχαριστίες σε δημότες και δημοτικούς υπαλλήλους από τον απερχόμενο Δήμαρχο Αμοργού Ν. Φωστιέρη

Αποχώρηση μετά από 13 χρόνια στο «τιμόνι» της Αμοργού

  • Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:15

Με δύο ανοιχτές επιστολές τόσο προς τους Δημότες της Αμοργού όσο και προς τους δημοτικούς υπαλλήλους, έκλεισε την  παρουσία τους στο Δημαρχιακό θώκο της Αμοργού, ο επί 13 χρόνια Δήμαρχος, Νικόλαος Φωστιέρης.

Απευθυνόμενος προς τους Δημότες της Αμοργού αναφέρει:

“Αγαπητές μου συμπατριώτισσες και Αγαπητοί συμπατριώτες,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση μετά από δεκαεπτά χρόνια, εκ των οποίων 13 χρόνια Δήμαρχος, αποχωρώ σήμερα από την ενασχόληση μου με τα κοινά του νησιού μας και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους εσάς και όχι μόνον που με τιμήσατε με τη ψήφο σας, πιστέψατε σε μένα και τους συνεργάτες μου και μου δώσατε την ευκαιρία να προσθέσω και εγώ μερικά πετραδάκια στο οικοδόμημα της ιδιαιτέρας μου πατρίδας, της Αμοργού.

Κι εγώ ανταποκρινόμενος σ’ αυτή την ύψιστη τιμή και κατανοώντας την ευθύνη που απορρέει από αυτήν, εργάσθηκα εγώ και οι συνεργάτες μου με όλες μας τις δυνάμεις, σε περιόδους δύσκολες, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και πιστεύουμε ότι καταφέραμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη του νησιού σε όλους τους τομείς, γεγονός που αναγνωρίζεται, κατά κοινή ομολογία, από το σύνολο των πολιτών.

Σας ευχαριστώ επίσης γιατί με τιμάτε με τη φιλία σας, ανοίξατε τα σπίτια σας σε μένα και μου δώσατε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσω καθένα σας ξεχωριστά και να συζητώ μαζί σας. Θα ήθελα όμως και να ζητήσω συγγνώμη εάν κάποιον στενοχώρησα στα πλαίσια των καθηκόντων μου.

Οφείλω επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες σ’ αυτούς που με προέτρεψαν να ασχοληθώ με τα κοινά και ιδιαίτερα τον κ. Μανώλη Λουδάρο, που ανεξαρτήτως των διαφωνιών μας και σήμερα με τιμά με την φιλία του.

Ευχαριστώ επίσης αυτούς που στα πρώτα βήματα της αυτοδιοικητικής μου θητείας με αγκάλιασαν, με συμβούλεψαν και με στήριξαν και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Νάξου κ. Βασίλη Κόκοτα, τον Δήμαρχο Σύρου κ. Γιάννη Δεκαβάλλα, τον Δήμαρχο Ίου κ. Γιώργο Πουσαίο κ.ά.

Όμως ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο, πρώην Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Θώμα Συνοδινό και την Ομότιμη Καθηγήτρια της Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Λίλα Μαραγκού που με βοήθησαν στο έργο μου.

Και βεβαίως ευχαριστώ όλους μου τους συνεργάτες Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους γιατί συνέβαλαν ουσιαστικά όλοι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, στην ευόδωση του έργου μας καθώς και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους χωρίς την συμβολή των οποίων τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί.

Απέραντη ευγνωμοσύνη οφείλω προς το Πολεμικό Ναυτικό, από το οποίο προέρχομαι που μου εμφύσησε και με γαλούχησε με τις αρετές της αυτοθυσίας, της δικαιοσύνης, του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, τον σεβασμό στη Δημοκρατία και με προίκησε με εξαίρετη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση που με βοήθησαν να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου.

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγο μου Μπέττη και την κόρη μου Ιωάννα που ανέχτηκαν να βρίσκομαι μακριά τους τόσα πολλά χρόνια.

Εύχομαι τέλος σε όλους, η Παναγία μας η Χοζοβιώτισσα να σας προστατεύει, να σας χαρίζει υγεία, ευτυχία και μακροημέρευση.

Νικόλαος Ιωάν. Φωστιέρης

Δήμαρχος Αμοργού”

Στην επιστολή που απευθύνει προς τους μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου, ο Ν. Φωστιέρης αναφέρει:

“Αγαπητές μου και Αγαπητοί μου συνεργάτες, μετά από 17ετή ενασχόληση μου με τα κοινά του νησιού μας, εκ των οποίων 13 χρόνια ως άμεσος Προϊστάμενος σας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους σας και τον καθένα ξεχωριστά για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρατε όλοι ανεξαιρέτως στο Δήμο και σε μένα προσωπικά και με τον τρόπο αυτό μας βοηθήσατε να προωθήσουμε και να υλοποιήσουμε τους στόχους της παράταξης μας και να πάμε την Αμοργό μαζί ένα βήμα μπροστά. Χωρίς τη δική σας σκληρή εργασία τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Δεν το κρύβω ότι αποχωρώ ιδιαίτερα συγκινημένος που θα σας αποχωριστώ αφού μαζί ζήσαμε τόσα πολλά χρόνια. Όμως θα μας συνδέει πάντοτε μία καλή ανάμνηση και φιλία. Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη αν κάποια στιγμή σας στενοχώρησα, στα πλαίσια της συνεργασίας μας. Πάντοτε θα σας θυμάμαι και θα είμαι ευτυχής αν θα μπορούσα να σας φανώ χρήσιμος σε κάποιο ζήτημα σας. Τελειώνοντας σας προτρέπω να επιδείξετε τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση βοηθώντας την νέα Δημοτική Αρχή να επιτύχει στο έργο της.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Ειλικρινώς Υμέτερος”.

Επιδεικνύοντας δε απόλυτη τυπικότητα, ο απερχόμενος Δήμαρχος, Ν. Φωστιέρης παρέδωσε στο νέο Δήμαρχο Λευτέρη Καραΐσκο, μνημόνιο των σοβαρών θεμάτων του Δήμου, τα οποία σχετίζονται με την Τεχνική Υπηρεσία, τα έργα και τις μελέτες για κάθε δημοτικό διαμέρισμα, τα θέματα αρμοδιότητας των Διοικητικών Υπηρεσιών, τον πλήρη κατάλογο των οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος, όπως και τα ακριβή οικονομικά στοιχεία. Ειδικά σε ότι αφορά στα οικονομικά του Δήμου Αμοργού, παραδίδεται ταμειακό υπόλοιπο 557.590,32€.