Οικολόγοι Πράσινοι Κυκλάδων

Να αξιοποιηθεί για πραγματική ανακύκλωση στα νησιά το LIFE IP

  • Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:30

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι εγκρίθηκε τελικά το πρόγραμμα LIFE IP, που προβλέπει  την ενίσχυση Κυκλαδίκων Δήμων, στην επιλογή των οποίων είχαμε συμβάλλει στη φάση υποβολής της πρότασης πριν από ενάμιση χρόνο.

Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νησιωτικούς Δήμους, προκειμένου να αυξήσουν και να αναβαθμίσουν την ποιότητα των ανακυκλώσιμων υλικών τους. 

Τα εγκεκριμένα ποσά ανά Δήμο στη φωτο. 

Από πλευράς μας, οι Οικολόγοι Πράσινοι Κυκλάδων καλούμε τις δημοτικές αρχές να μεριμνήσουν άμεσα και με βάση τα υποβληθέντα αιτήματά τους να πάρουν αποφάσεις ΔΣ για τις δράσεις υλοποίησής τους. Οι χρηματοδοτήσεις είναι εφικτό να ξεκινήσουν από 1/1/2020 και θα καλύπτουν τις δράσεις τους τα επόμενα χρόνια.

Η αληθινή ανακύκλωση, με διαλογή καθαρών υλικών πριν καταλήξουν στα απορρίμματα, όπως λέμε στην πηγή,  κοντά και μαζί με τους πολίτες, είναι επείγουσα προτεραιότητα και για τις νησιωτικές κοινωνίες μας. Θα είμαστε παρόντες για την αποτελεσματική και ουσιαστική αξιοποίηση του προγράμματος.