Άγονος απέβη ο διαγωνισμός του Δήμου Τήνου για ανάθεση υπηρεσιών επεξεργασίας νέων ΑΣΑ στο πλαίσιο σχεδιασμού για τη μεταβατική περίοδο έως την υλοποίηση ΧΥΤΥ

Επανάληψη διαγωνισμού για τα απορρίμματα της Τήνου

  • Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2020 - 06:14

 

Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός του Δήμου Τήνου, σχετικά με το έργο επεξεργασίας των νέων ΑΣΑ, για τη μεταβατική περίοδο έως και την ολοκλήρωση των υποδομών υγειονομικής ταφής.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τήνου, όπου τέθηκε υπόψιν των μελών της Επιτροπής το από 06-02-2020 πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και Αξιολόγησης Προσφορών που αφορά στην διενέργεια διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία άνω των ορίων μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την επιλογή αναδόχου την παροχή υπηρεσίας με τίτλο:« Επεξεργασία νέων ΑΣΑ Δήμου Τήνου - Μεταβατική περίοδος», προϋπολογισμού 1.124.089,76 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των φακέλων με τα δικαιολογητικά συμμετοχής πραγματοποιήθηκε στις 06/02/2020, από την αρμόδια επιτροπή όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά και η διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης ματαιώνεται καθώς ο διαγωνισμός απέβη άγονος και σύμφωνα με το εν λόγω πρακτικό της επιτροπής η Οικονομική Επιτροπή δύναται να προβεί είτε στην επανάληψη του διαγωνισμού με σύνταξη και κατάρτιση νέων όρων διακήρυξης ή στην προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς ουσιώδη τροποποίηση των όρων της διακήρυξης.

Ως εκ τούτου εγκρίνοντας το πρακτικό της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού και αξιολόγησης των προσφορών η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τήνου αποφάσισε την ματαίωση του διαγωνισμού καθώς αυτός απέβη άγονος και την επανάληψη του διαγωνισμού με σύνταξη και κατάρτιση νέων όρων διακήρυξης.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο χρηματοδοτείται από κρατικούς πόρους και αφορά στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα για νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, για τα οποία το συνολικό ύψος των χρημάτων που διατίθενται στα νησιά είναι 180 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν όλους τους τομείς, τουρισμό, ύδρευση, αποχέτευση, απορρίμματα, εκπαίδευση κ.α.

Το εν λόγω έργο του Δήμου Τήνου εγκρίθηκε με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Με την προτεινόμενη επεξεργασία των νέων σύμμεικτων απορριμμάτων προβλέπεται :

α) να γίνει διαχωρισμός του βιοαποδομήσιμου και μετατροπή του σε εδαφοβελτιωτικό,

β) να γίνει ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών

γ) δεματοποίηση του υπολείμματος που εκτιμάται σε 30% περίπου της αρχικής ποσότητας ΑΣΑ,

δ) προσωρινή αποθήκευση των δεμάτων στο χώρο και μεταφορά στο νέο ΧΥΤΥ Τήνου.

Το έργο αφορά στην παροχή υπηρεσίας επεξεργασίας νέων ΑΣΑ, για περίπου 3 έτη, έως ότου ολοκληρωθούν οι σχετικές υποδομές Υγειονομικής Ταφής.

Ετικέτες: