Επιτροπή Ελέγχου για τη διασφάλιση της τήρησης των κανόνων καθαριότητας συγκρότησε ο Δήμος Κύθνου

Ενεργή συμβολή στην τήρηση των κανόνων

Τη συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου για τη διασφάλιση της τήρησης των κανόνων καθαριότητας, η οποία θα τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κύθνου.

Η επιτροπή θα ελέγχει την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου και γενικότερα την τήρηση των κανόνων που προβλέπονται από τις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η δημοτική αρχή για την αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και των οικισμών.

Τα μέλη της επιτροπής θα είναι εφοδιασμένα με ειδική ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο του Δήμου υπογεγραμμένα από τον Δήμαρχο και τα οποία θα επιδεικνύονται κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, ενώ οι έξοδοι της επιτροπής για τη διενέργεια ελέγχων, θα γίνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με πρωτοβουλία και ευθύνη του προέδρου της.

Ο αρμόδιος Προϊστάμενος της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου ή ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, θα παραδίδει στον πρόεδρο της επιτροπής όλα τα σχετικά με τις ελεγκτικές αρμοδιότητες της επιτροπής έντυπα αρμοδίως θεωρημένα καθώς και κάθε σχετικό στοιχείο από το αρχείο της Υπηρεσίας του και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο του ζητηθεί.

Σημειώνεται, ότι η επιτροπή – για τις πράξεις της - θα χρησιμοποιεί έντυπο με ειδικό λογότυπο – στον οποίο εκτός των άλλων απαραίτητων πληροφοριακών στοιχείων, θα αναγράφεται και η φράση «Επιτροπή ελέγχου Καθαριότητας».

Παράλληλα επισημαίνεται, ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η επιτροπή με εντολή του Δημάρχου Κύθνου, θα μπορεί να διενεργεί ελέγχους πέραν του ωραρίου των εργάσιμων ημερών καθώς και κατά τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, ενώ την επιτροπή, σε σοβαρές περιπτώσεις, συνδράμει στο έργο της η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων, την επεξεργασία και τη διαφύλαξη των στοιχείων, θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία όπως αυτή ισχύει κάθε φορά για την τήρηση των αρχείων του Δήμου και μετά τη διενέργεια των ελέγχων η επιτροπή θα κοινοποιεί τα ελεγκτικά έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και στο γραφείο δημάρχου, προκειμένου με απόφαση του να επιβληθούν οι προβλεπόμενες – κατά περίπτωση – κυρώσεις και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Η θητεία της επιτροπής άρχισε ήδη από τη λήψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με τη λήξη της Δημοτικής περιόδου.

Ετικέτες: