Δήλωση του Δημάρχου Ιητών για τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη καθηκόντων του

  • Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:42

Ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και έναν χρόνο, έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια. Νιώτισσες και Νιώτες όλοι μαζί, ενωμένοι. Μια προσπάθεια κοινή, με έναν στόχο κοινό: Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια καλύτερη Επόμενη Μέρα για το νησί μας. Όπως αξίζει στους κόπους και τις θυσίες μας, όπως την ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ, δεν είπαμε μεγάλα λόγια για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα πέρα από τις δυνάμεις μας. Είπαμε κουβέντες μετρημένες. Μετά από έναν χρόνο στο Δημαρχείο, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει αν όσα είπαμε τα τηρούμε και στην πράξη.

Γιατί οι δεσμεύσεις μας ήταν απλές και σταράτες: Όπως το να ενώνουμε δυνάμεις και να μην διχάζουμε. Να ακούμε τους συμπολίτες μας και να λαμβάνουμε όλοι μαζί αποφάσεις. Να αναζητούμε για κάθε πρόβλημα άμεσες, χειροπιαστές λύσεις. Να σεβόμαστε τα χρήματα των δημοτών. Να δουλέψουμε συστηματικά για να γίνουν πραγματικότητα σημαντικές υποδομές που λείπουν από το νησί μας. Να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Να μην αφήσουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη. Να μην αφήσουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη.

Έτσι υποσχεθήκαμε ότι θα προχωρήσουμε, και πράγματι έτσι προχωράμε. Με συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια, ένα ολόκληρο νησί.

Δεν ήταν εύκολος αυτός ο χρόνος. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες που όλοι γνωρίζαμε, αλλά μαζί με αυτές και άλλες, νέες, που δεν μπορούσαμε ούτε καν να φανταστούμε. Η πανδημία έθεσε νέα δεδομένα, νέα εμπόδια. Όμως ο τόπος μας στάθηκε στα πόδια του και το ίδιο θα καταφέρουμε όλοι μαζί και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Γιατί έχουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Μέσα σε αυτόν το χρόνο, λοιπόν, δεν καταφέραμε απλώς να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις δυσκολίες. Κάναμε και βήματα προς τα εμπρός. Νοικοκυρέψαμε τον Δήμο μας, τα οικονομικά του. Λύσαμε χρόνια προβλήματα του νησιού μας και θέσαμε τις βάσεις για να λύσουμε και άλλα, ακόμα μεγαλύτερα. Κάναμε τη φωνή μας επιτέλους δυνατή στα κέντρα αποφάσεων. Ξεκινήσαμε να εκσυγχρονίζουμε τη λειτουργία του Δήμου μας.

Σίγουρα δεν τα έχουμε κάνει όλα τέλεια. Γι΄αυτό, όμως, και οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε πάντα ανοιχτοί στην κριτική, τις προτάσεις και τους προβληματισμούς των συμπολιτών μας.

Ακόμα είμαστε μόνο στην αρχή. Όλοι μαζί, έχουμε να πετύχουμε ακόμα πολλά, πάρα πολλά, για τις οικογένειές μας και για τη Νιό μας.»