Δήμος Ιητών

Παρουσίαση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ίο

  • Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:31

Την Παρασκευή 25/9 και ώρα 19.00 στην αίθουσα Παπαπέτρου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με τον εκπαιδευτικό θεσμό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, η ίδρυση του οποίου αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου μας.

   Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσει ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σύρου κ. Γιώργος Στεφάνου.

   Προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν για να ενημερωθούν για τον θεσμό αυτό που δίνει τη δυνατότητα σε  κατοίκους της Ίου οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν  απολυτήριο Γυμνασίου.

  Επισημαίνουμε ότι το σχολείο αυτό είναι δημόσιοη φοίτηση διαρκεί 2 χρόνια και είναι δωρεάν ενώ τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες.

    Η φοίτηση στο σχολείο θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να διευρύνουν τους μορφωτικούς και επαγγελματικούς τους ορίζοντες, να αποκτήσουν γνώσεις  σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες και οι ξένες γλώσσες (αγγλικά).

   Με την ολοκλήρωση των σπουδών και την απόκτηση του απολυτηρίου οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής σε κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ αλλά και υποβολής αίτησης για εργασία σε θέσεις του Δήμου ή των υπηρεσιών του δημοσίου (μόνιμες ή εποχιακές θέσεις κλπ.).

   Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έχουν ήδη αποδώσει καρπούς στα γειτονικά μας νησιά της Νάξου και της Σαντορίνης, όπου οι απόφοιτοι βρίσκουν μια καλύτερη απασχόληση ή συνεχίζουν τις σπουδές τους στο λύκειο και στο πανεπιστήμιο.

  Σας καλούμε να υποστηρίξετε με την παρουσία σας το αίτημα ίδρυσης αυτού του νέου θεσμού στο νησί μας.