Συνέχιση της τηλεϊατρικής παρακολούθησης ασθενών στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου

Πολύτιμη υπηρεσία για τους κατοίκους

  • Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:16

Για έναν ακόμη χρόνο θα συνεχιστεί στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου η τηλεϊατρική κάλυψη των κατοίκων του νησιού.

Η χρησιμότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας υπογραμμίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου, όπου για άλλη μία φορά εγκρίθηκε ομόφωνα ανανέωση της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σίφνου και της εταιρείας CARDIOEXPRESS Α.Ε.

H CardioExpress S.A ιδρύθηκε το 1993 με απώτερο σκοπό να παρέχει υπηρεσίες υγείας εφαρμόζοντας την τηλεϊατρική, μια καινοτόμο προσέγγιση από άποψη οράματος και τεχνολογίας στις ιατρικές ανάγκες.

Χρησιμοποιώντας συνδυασμό τεχνολογίας και εξειδίκευσης σε ιατρικές υπηρεσίες, η CardioExpress έκανε ένα σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητας προσβάσιμο σε όλους.

Η παροχή υπηρεσιών και η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από τη στιγμή των συμπτωμάτων, έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική μειώνοντας την καθυστέρηση της ανάγκης των ασθενών να καλέσουν για βοήθεια, μέσω της άμεσης διάγνωσης.

Tο Κέντρο Ελέγχου της CARDIOEXPRESS είναι πλήρως εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας και διαθέτει ένα ολοκληρωμένο επιτελείο Ιατρών που δέχονται τις κλήσεις των συνδρομητών και κινητοποιείται άμεσα κάθε φορά που δέχεται μια τηλεφωνική κλήση ώστε να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στον πάσχοντα.

Όλες οι γνωματεύσεις και οι υποδείξεις των καρδιολόγων προς τους ασθενείς βασίζονται στα δεδομένα που συλλέγονται από τις συσκευές τηλεϊατρικής μέσω τηλεφώνου/internet και στην κλινική περιγραφή της κατάστασης από τον ασθενή.

Εάν οι γιατροί του Κέντρου Ελέγχου, διαπιστώσουν ήπιο πρόβλημα, δίνουν τις αναγκαίες Ιατρικές Συμβουλές ανάλογα με τα ενοχλήματα που ο συνδρομητής τους περιγράφει κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία.

Σε περίπτωση διάγνωσης καρδιολογικού ή άλλου σοβαρού επεισοδίου ο καρδιολόγος, κατά περίπτωση, συστήνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, και αναλαμβάνει την ενημέρωση του υπεύθυνου κρατικού σχηματισμού για την ασφαλή διακομιδή του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Πρόσβαση σε άμεση καρδιακή διάγνωση

Το θέμα εισηγήθηκε προς το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου, η εντεταλμένη σε θέματα υγείας, Χρυσούλα Ποδότα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, Νικόλαος Χρυσίνης ανέφερε ότι η υπηρεσία αυτή έχει αποδειχθεί πολύτιμη για τους συνανθρώπους αλλά και για το ιατρικό προσωπικό του ΠΠΙ αφού με την χρήση της, προσφέρεται η δυνατότητα πρόσβασης σε άμεση καρδιακή διάγνωση και ιατρικές συμβουλές.

Ακολούθως υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση του προϊσταμένου του Π.Π.Ι Σίφνου κ. Σπύρου Ρουπακιώτη ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη για την αναγκαιότητα ανανέωσης της σύμβασης αλλά και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της CARDIOEXPRESS.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισε θετικά το θέμα. Η νέα σύμβαση θα διαρκέσει έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Το κόστος της συνδρομής ανέρχεται στο ποσό των επτακοσίων ευρώ και θα βαρύνει τον Κ.Α. 00.6452 «Συνδρομές Internet» του προϋπολογισμού του Δήμου μας οικ. έτους 2020.