Πρόταση χρηματοδότησης για νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Καταπόλων και επέκταση του Δημαρχείου Αμοργού

Αναβάθμιση του κτηριακού αποθέματος

  • Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:14

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Καταπόλων προτίθεται να κατασκευάσει ο Δήμος Αμοργού, για την εξυπηρέτηση των μαθητών, αλλά και τη φιλοξενία εκδηλώσεων, ενώ επίσης προωθείται και επέκταση του κτηρίου του Δημαρχείου στο νησί.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμοργού, το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με αριθμό ΑΤ07 και τίτλο πρόσκλησης «Αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος των Δήμων», προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός».

Σύμφωνα με την παρ. 5 των οδηγιών για την υποβολή προτάσεων της ανωτέρω πρόσκλησης, οι υποψήφιοι Δήμοι υποβάλλουν τα αιτήματα ένταξης, συνοδευόμενα από απόφαση του αρμοδίου συλλογικού οργάνου περί αποδοχής των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα και υποβολής της σχετικής πράξης.

Μετά τα παραπάνω, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμοργού αποφάσισε ομόφωνα τν υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα για την πράξη «Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών Δήμου Αμοργού», με προϋπολογισμό 1.303.901 ευρώ και 3 υποέργα, τα οποία αφορούν σε:

1) «Επέκταση δημαρχείου Αμοργού» που εμπίπτει στην ομάδα Β της ανωτέρω πρόσκλησης με προϋπολογισμό 666.541 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

2) «Ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου Καταπόλων Αμοργού» που εμπίπτει στην ομάδα Γ της ανωτέρω πρόσκλησης με προϋπολογισμό 631.160 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

3) Σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με ποσό 6.200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ετικέτες: