Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια κλιματιστικών μονάδων

  • Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021 - 13:20

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, στο πλαίσιο της συντήρησης και αναβάθμισης των πολιτιστικών χώρων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια κλιματιστικών μονάδων για το Θέατρο Απόλλων και ψυκτικής μονάδας για το Ενυδρείο στο Κίνι, μεταξύ του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Πιταούλη και της αναδόχου εταιρείας «ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ – ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ Ο.Ε.»», συνολικού ποσού 61.442,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η παρούσα σύμβαση αφορά:

Α. στην αντικατάσταση των κεντρικών κλιματιστικών μονάδων (ΚΚΜ) αέρα-νερού, ψύξης-θέρμανσης, του Θεάτρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» με νέες, λόγω εκτεταμένης βλάβης των υφιστάμενων και την ανάγκη συμμόρφωσης σύμφωνα με την 26635/23-04-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας “Λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων“.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την απεγκατάσταση των υφισταμένων ή τη διάλυσή τους, προκειμένου να μεταφερθούν λόγω όγκου και βάρους, τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, την τοποθέτηση των νέων με όλα τα απαιτούμενα υλικά και μικροϋλικά, καθώς και τη σύνδεσή τους στο δίκτυο των αεραγωγών, παραδομένα σε πλήρη λειτουργία.

Β. στην προμήθεια και τοποθέτηση αντλίας θερμότητας στο Ενυδρείο που βρίσκεται στο Κίνι, για την ψύξη του θαλασσινού νερού που τροφοδοτεί τις εγκαταστάσεις του.

 

Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη προμήθεια χρηματοδοτείται από το πολιτιστικό τέλος, το οποίο προέκυψε από τον υποχρεωτικό περιορισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την πανδημία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Αναμφισβήτητα, ο Covid-19 άφησε έντονα τα σημάδια του στον πολιτισμό και την τέχνη, ωστόσο αναζητήσαμε άλλες δημιουργικές οδούς στη νέα ψηφιακή εποχή και παράλληλα εστιάσαμε στη λειτουργική αναβάθμιση των χώρων μας, ώστε να είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, όταν οι καταστάσεις το επιτρέψουν.