Στα “χέρια” του Δήμου Τήνου, η χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ για την κατασκευή αθλητικού πολυχώρου στο νησί

«Αναβαθμίζουμε τις υποδομές, βελτιώνουμε την καθημερινότητα»

  • Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021 - 06:12

Την χρηματοδότηση, ύψους 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”, για την δημιουργία Αθλητικού Πολυχώρου στην Τήνου, αποδέχτηκε με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Υπενθυμίζεται, ότι η πρόταση υποβολής χρηματοδότησης του Δήμου Τήνου έχει αντικείμενο την κατασκευή Αθλητικού Πολυχώρου, που θα περιλαμβάνει:

α) γήπεδο Τένις,

β) κουλουάρ στίβου τεσσάρων διαδρομών μήκους 135m και

γ) κερκίδες μήκους 20m τριών επιπέδων.

Παράλληλα, στο δυτικό οικοδομικό τετράγωνο προβλέπεται να κατασκευαστούν σε τρία επίπεδα, πάρκο skate και υπαίθριο γυμναστήριο.

Οι εργασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης είναι οι εξής:

1. Εκσκαφή και διαμόρφωση των οικοδομικών τετραγώνων.

2. Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα.

3. Κατασκευή κερκίδων από οπλισμένο σκυρόδεμα.

4. Κατασκευή γηπέδου στίβου μήκους 135 m αποτελούμενου από 4 διαδρόμους καθώς και εσωτερικά αυτού γηπέδου τένις επιφανείας 378 τετραγωνικά μέτρα

5. Εργασίες κατασκευής περίφραξης περιμετρικά του γηπέδου τένις για την προστασία και την αποφυγή τραυματισμού των αθλητών του στίβου και των θεατών.

6. Στο εσωτερικό μέρος του στίβου, για την απομάκρυνση των ομβρίων από τους χώρους αυτούς, προβλέπεται να κατασκευαστεί προκατασκευασμένο κανάλι ομβρίων από πολυπροπυλένιο.

7. Με σκοπό την μελλοντική τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων από το Δήμο, θα κατασκευαστούν 12 βάσεις ιστών φωτισμού, φρεάτια και σωληνώσεις προστασίας καλωδίων.

8. Τέλος, στα δύο από τα τρία επίπεδα του δυτικού οικοδομικού τετραγώνου προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων ραμπών skate και στο νότιο επίπεδο η προμήθεια και εγκατάσταση 5 οργάνων γυμναστικής.

Το έργο κατόπιν των ανωτέρω έχει προϋπολογιστεί στο ποσό των 658.182,14 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ., από τα οποία τα 58.182,14 ευρώ θα καλυφθούν από ίδιους πόρους του Δήμου.

Σχετικά με την εξασφάλιση του ποσού, ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος, δήλωσε:

«Η διασφάλιση της χρηματοδότησης του νέου Αθλητικού Πολυχώρου από το Πρόγραμμα Φιλόδημος αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τις αθλητικές υποδομές του νησιού μας. Με σοβαρότητα και σχέδιο αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Η προσπάθεια αυτή μέσα από την υποβολή του σχετικού αιτήματος έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν 2 χρόνια και στην αποδοχή της είχε ιδιαίτερα θετικό ρόλο ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας».

Ετικέτες: