Το "Κοινό Τηνίων" σχετικά με την εκδίκαση της αγωγής ενάντια σε 100 Τηνιακούς για τις ανεμογεννήτριες

"Ούτε στην Τήνο, ούτε πουθενά. Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά"

  • Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021 - 14:57

Σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, εκδικάστηκε στο πολυμελές πρωτοδικείο της Σύρου, η πρωτοφανής αγωγή της ελληνογερμανικής εταιρείας εγκατάστασης ανεμογεννητριών, με την οποία απαιτεί πάνω από 300.000€ από 100 Τηνιακούς.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι εξ’ αιτίας τους, καθυστερεί το έργο της και χάνει χρήματα. Τόσο απλά, ο αγώνας των Τηνιακών να διαφυλάξουν το νησί τους από την καταστροφή, για την εταιρεία μετριέται σε χρήματα. Όλη η υποτιθέμενη περιβαλλοντική ευαισθησία, το κοινωνικό πρόσωπο, και η αγάπη της εταιρείας για τον τόπο μας, μετριέται σε χρήματα. Προσοχή, δεν ζητάει μόνο τα λεφτά που έχει επενδύσει, ζητάει βασικά τα χρήματα που θα κέρδιζε, τα διαφυγόντα κέρδη της.

Ενώ οι επιχειρήσεις του νησιού παρέμειναν κλειστές σχεδόν για έναν χρόνο και οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν αν αύριο θα έχουν ακόμη δουλειά, οι “επενδυτές” τους ζητάνε υπέρογκα ποσά και η κυβέρνηση τους στέλνει δυνάμεις καταστολής, με στόχο την παύση των κινητοποιήσεων. Η θα καθίσετε ήσυχοι ή θα πληρώσετε 3.000€ ο καθένας. Ή θα δεχτείτε τις ανεμογεννήτριες ή θα ζήσετε με κεριά. Ή θα μείνετε σπίτι ή θα λάβετε πρόστιμα, ή μάλλον, θα λάβετε πρόστιμα ακόμα κι αν μείνετε σπίτι, έτσι για να θυμάστε ότι σας ξέρουμε.

Σε αυτό τον αγώνα, οι Τηνιακοί έχουμε δείξει αδιαπραγμάτευτη ενότητα και απίστευτο πείσμα. Χρόνια τώρα δεν έχουμε κάνει βήμα πίσω σε αυτόν τον αγώνα. Δεν σταματήσαμε ούτε με την καταστολή, ούτε με τις μηνύσεις, ούτε με την αγωγή, ούτε με τα πρόστιμα. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε μέχρι να νικήσουμε.

Ευχαριστούμε όλους όσους στάθηκαν και στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα μας. Είναι δίπλα μας και είμαστε δίπλα τους.