Διανομή Πλωτήρων ανάπαυσης λουόμενων σε Κοινότητες της Σύρου

  • Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021 - 11:50

Σημερα ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαλησσά διένειμε εκ μερους της Κοινοτητας 10 Πλωτήρες ανάπαυσης λουόμενων “SOSimple Catch a breath” στις Κοινότητες Μάννα, Βάρης, Ποσειδωνίας, Φοίνικα και Άνω Σύρου.

 

Οι πλωτηρες είναι μια ευγενική χορηγια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικης Εταιρείας ”Water Salvation and more" και του Ιδρύματος Μποδοσάκη και δοθηκαν κατοπιν αιτηματος της Κοινότητας Γαλησσά.

 

Σε τι εξυπηρετεί ομως ο Πλωτήρας Ανάπαυσης Λουομένων Catch a breath;

 

Ο Πλωτήρας Ανάπαυσης Λουομένων προσφέρει μία νησίδα ασφαλείας στο λουόμενο που αισθάνεται κόπωση, δυσφορία ή αδιαθεσία, δίνοντάς του τη δυνατότητα να πιαστεί και να ξεκουραστεί έως ότου να νιώσει καλύτερα. Ταυτόχρονα στις ναυαγοσωστικά φυ- λασσόμενες παραλίες δίνει στον Ναυαγοσώστη το χρόνο να επέμβει.

 

Ο πλωτήρας βρίσκεται μονίμως και σε σταθερό σημείο τοποθετημένος κατά την καλοκαιρινή περίοδο εντός του λουτρικού χώρου, προς χρή- ση κατά τη βούληση και ανάγκη του κάθε λουόμενου, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρέμβαση από τρίτους. Δίνει άμεσα τη λύση να κρατη- θεί ο λουόμενος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα ή να δώσει χρόνο στο ναυαγοσώστη να επέμβει. Ο κολυμβητής πιάνεται με τα δάχτυλά του από το αντιολισθητικό λόγω τραχύτητας αυλάκι που φέρει ο πλωτήρας περιμετρικά, προσδίδοντας καθαρή άνωση πάνω από 20 κιλά.

 

Ο πλωτήρας ειναι μια ελληνική «πατέντα» της Bakoplast με «Δήλωση Συμμόρφωσης Κατασκευαστή».

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Water Salvation and more και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.