Χρηματοδότηση του Δήμου Τήνου με 200.000 ευρώ από το ΥΠ.ΕΣ. για την προμήθεια μίας ακόμη μονάδας αφαλάτωσης

Αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο Δήμο Τήνου

Με 200.000 ευρώ χρηματοδοτείται μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος Τήνου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία.

Η έντονη λειψυδρία την οποία αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα νησιά των Κυκλάδων, έχει φέρει αρκετά προβλήματα φέτος και στην Τήνο, η οποία έχει έρθει αντιμέτωπη με ιδιαίτερη επιβάρυνση των υφιστάμενων υποδομών ύδρευσης φέτος το καλοκαίρι. Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού στο νησί, σε συνδυασμό με τα μειωμένα επίπεδα επάρκειας νερού, έχουν προκαλέσει αρκετά, αλλά ευτυχώς μικρής έκτασης, προβλήματα στη διαδικασία υδροδότησης του νησιού.

Στο πλαίσιο των ενεργειών της πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, ο Δήμος Τήνου με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου, προχώρησε σε αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 200.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία.

Παράλληλα, έγινε και αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, προκειμένου το κονδύλι αυτό, να χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια ακόμη μίας μονάδας αφαλάτωσης, που αναμένεται να συμβάλει στην επαρκή υδροδότηση κατοικιών και επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, τα 200 χιλ. ευρώ προστέθηκαν στα ήδη προϋπολογισμένα 54.511 ευρώ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της λειψυδρίας και με την τρέχουσα αναμόρφωση, προβλέφθηκε δαπάνη για τη μίσθωση μίας φορητής μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, παραγωγής τουλάχιστον 600 κυβικών μέτρων ημερησίως.

Επιπλέον, προβλέφθηκε η προμήθεια ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για τα συστήματα αφαλατώσεων, η προμήθεια σωληνώσεων μεταφοράς του πόσιμου ύδατος, η προμήθεια συστήματος ανάκτησης ενέργειας μονάδας αφαλάτωσης, η προμήθεια και τοποθέτηση μετασχηματιστή για την εγκατάσταση αφαλατώσεων καθώς και η προμήθεια αντλιών νερού.

Ετικέτες: