Απόφαση για τη λήψη προληπτικών μέτρων έλαβε η Επιτροπή Συντονισμού Αντιμετώπισης της πανδημίας του Δήμου Αμοργού

«Φρένο» σε μουσικές εκδηλώσεις σε μπαρ και εστίαση

Την απόφαση να ανακληθούν όλες οι άδειες έως το τέλος του καλοκαιριού που είχαν δοθεί σε μπαρ και καταστήματα εστίασης για την πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων, έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή της η πενταμελής Επιτροπή Συντονισμού Αντιμετώπισης της πανδημίας του Δήμου Αμοργού.

Σε έκτακτη συνεδρίαση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνήλθε η Επιτροπή Συντονισμού Αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19 του Δήμου Αμοργού, έπειτα από την πρόσκληση του προέδρου της επιτροπής και Δημάρχου Αμοργού, κ. Ελευθέριου Καραΐσκου. Η πενταμελής αυτή επιτροπή, είχε συγκροτηθεί με απόφαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, στο μέτρο του εφικτού από τη δημοτική αρχή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Καραΐσκος Ελευθέριος, Δήμαρχος, κήρυξε τη συνεδρίαση και ανέφερε στα μέλη ότι συνεδριάζει εκτάκτως η πενταμελής, προκειμένου να πάρει αποφάσεις σχετικά με το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού και της λήψης σχετικών μέτρων περιορισμού της διασποράς του στο νησί της Αμοργού. Όπως τόνισε, θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός ενεργειών απ’ όλους τους Φορείς γενικότερα για σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει στη χώρα μας από την συνεχή διασπορά του κορωνοϊού, η οποία διασπορά – κυρίως στην παρούσα φάση με τις μεταλλάξεις - εξακολουθεί να επεκτείνεται ραγδαία σε πολλές περιοχές της χώρας, με κίνδυνο να δημιουργήσει προβλήματα στις κατά τόπους κοινωνίες, όπως είναι και η κοινωνία του νησιού.

«Η μάχη για να κρατήσουμε το νησί μας χωρίς κρούσματα συνεχίζεται αμείωτη», τόνισε ο Δήμαρχος, ενώ συνέχισε λέγοντας, ότι «έχουμε ως νησί φτάσει σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων, αλλά είναι επιτατική η ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης από τον καθένα μας έναντι του κινδύνου της εξάπλωσης της πανδημίας και της απόλυτης τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας που ανά διαστήματα ανακοινώνονται από την Πολιτεία».

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το Δήμαρχο, «θα πρέπει και εμείς ως Τοπική Συντονιστική Επιτροπή να αποφασίσουμε με ποιους τρόπους και ενέργειες θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε το νησί μας ακέραιο και ανόθευτο από αυτή τη λαίλαπα της πανδημίας, τώρα μάλιστα που βρισκόμαστε στα μέσα της τουριστικής περιόδου και το νησί μας κατακλύζεται από πολλούς επισκέπτες».

Κατόπιν των ανωτέρω, αλλά και του διαλόγου που προέκυψε, μετά από την εισήγηση αυτή του δημάρχου, μεταξύ των μελών της πενταμελούς επιτροπής, αποφασίστηκε ομόφωνα:

  • Η ανάκληση όλων των αδειών μουσικών εκδηλώσεων οι οποίες είχαν δοθεί σύμφωνα με το Ν. 4229/2014, παρ. 1, αρ. 3. τεύχος Α΄(ΦΕΚ 8/10-01-2014), σε επιχειρήσεις αναψυχής (Καφέ – μπαρ) και καταστήματα εστίασης, από 23 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2021, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω.
  • Η αποστολή σύστασης προς το Υπουργείο Ναυτιλίας για αυστηροποίηση των ελέγχων στις μετακινήσεις προς τα νησιά και μεταξύ αυτών για την ύπαρξη των απαραίτητων υγειονομικών πιστοποιητικών.
  • Η αυστηροποίηση των ελέγχων από την αστυνομία και το Λιμενικό για τη τήρηση των μέτρων προστασίας και των απαγορεύσεων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία και ο Δήμος.
Ετικέτες: