Ενημέρωση του Δημάρχου Θήρας για τα κρούσματα στη Σαντορίνη

  • Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021 - 11:59

Με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Αντώνης Σιγάλας, ενημερώνει σχετικά με την υγειονομική κατάσταση του νησιού, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις και όσον αφορά στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Θήρας, όπως ανακοινώνεται από τον ΕΟΔΥ.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου:

Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων απο κατοίκους και επαγγελματίες, οι αυστηροί έλεγχοι αλλά κυρίως οι πιστοποιημένες παροχές υπηρεσίας, φέρνουν τη Σαντορίνη ως έναν απο τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον Κόσμο, παρα τις υψηλές πληρότητες, που ξεπερνούν καθε προηγούμενη πρόβλεψη.

 Όσο για τα νούμερα των περιστατικών που αναφέρονται καθημερινά, αφορούν ολόκληρη την περιφερειακή Ενότητα Θήρας (Σαντορίνη, Ιο, Σίκινο, Φολέγανδρο και Ανάφη).

Π.χ.σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου, απο τα 44 περιστατικά που αφορούν στην Π.Ε.Θήρας τα 27 καταγράφονται στη Σαντορίνη εκ των οποίων τα περισσότερα ανήκουν σε επισκέπτες που μετά την διαμονή τους και σε άλλους προορισμούς, έφτασαν στο Νησί μας για να κάνουν τεστ, λίγο πριν απογειωθούν για την πατρίδα τους.

 Φυσικά χωρίς επανάπαυση συνεχίζουμε τους εμβολιασμούς για την ολοκληρωση της ασπίδας προστασίας της Υγείας μας αλλά και της Οικονομίας μας.