Οικονομική υποστήριξη του Δήμου Αμοργού για την πραγματοποίηση του φετινού Amorgos Trail Challenge

Έμπρακτη στήριξη στις αθλητικές εκδηλώσεις

  • Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 06:12

Τη συμμετοχή του στην διοργάνωση του φετινού Amorgos Trail Challenge, μέσω οικονομικής υποστήριξης των εκδηλώσεων, αποφάσισε ο Δήμος Αμοργού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε μία εποχή, που η διοργάνωση και πραγματοποίηση εκδηλώσεων αποτελεί πρόκληση, η Αμοργός δίνει το παρόν στον αθλητισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό, με τη διοργάνωση και φέτος, του Amorgos Trail Challenge 2021. Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ενίσχυση των πρωτοβουλιών ανάδειξης του νησιού, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμοργού ενέκρινε την οικονομική κάλυψη της χρονομέτρησης του αγώνα 1.800 ευρώ, των υφασμάτινων τσαντών με το λογότυπο του Δήμου και του τρέιλ, στηρίζοντας την μη χρήση πλαστικού, με το ποσό των 1.200 ευρώ, την παραγωγή του teaser βίντεο, με 600 ευρώ, τη μετακίνηση των αθλητών με 300 ευρώ, καθώς και τα μετάλλια που θα απονεμηθούν, με 900 ευρώ.

Στο σχετικό αίτημά του προς τον Δήμο, το Δ.Σ του φυσιολατρικού περιπατητικού Συλλόγου Αμοργού «Παλιά Στράτα», που αποτελεί τον διοργανωτή φορέα της εκδήλωσης, ανέφερε:

«Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των τριών πρώτων διοργανώσεων, σας καλούμε ξανά να είμαστε συνταξιδιώτες στο όμορφο δρομικό ταξίδι που ξεκινήσαμε όλοι μαζί! Με την στήριξή σας τόσο οικονομικά όσο και με την παραχώρηση των υπαλλήλων καθαριότητας για τον καθαρισμό των μονοπατιών, η διεξαγωγή των αγώνων άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους δρομείς και στους συνοδούς τους. Ταυτόχρονα, η πληρωμή της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης από εσάς, έδωσε κύρος στους αγώνες και ενθάρρυνε τις συμμετοχές των αθλητών σε έναν αδιαμφισβήτητα σημαντικότατο θεσμό που κατέστησε την Αμοργό, τουριστικό προορισμό και στον αθλητικό χάρτη της χώρας μας. Συνολικά, μετακινήθηκαν 600 άτομα καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Οι συμμετοχές των αθλητών έφτασαν τις 250 και ευελπιστούμε πως θα τις υπερβούμε φέτος το Σεπτέμβρη. Με την παρούσα επιστολή ζητούμε και πάλι τη βοήθεια του Δήμου μας, γνωρίζοντας ότι πάντα είστε κοντά σε κάθε προσπάθεια των πολιτών με κοινό γνώμονα το καλό του νησιού μας».

Φέτος, το Amorgos Trail Challenge θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2021. Πρόκειται για έναν ψυχαγωγικό αγώνα, που διοργανώνεται από τον Φυσιολατρικό – Περιπατητικό Σύλλογο Αμοργού “Παλιά Στράτα”, με σκοπό να γνωρίσει τις ομορφιές της Αμοργού στους αθλητές που συμμετέχουν, αλλά και την ομορφιά του αθλητισμού στους κατοίκους του νησιού. Είναι ένα αγωνιστικό διήμερο το οποίο περιλαμβάνει, όχι μόνο τους τέσσερις αγώνες – Spike, Race 7,5km, Race 19km, Loza Kids Race – αλλά και πολλά πολιτιστικά, φυσιολατρικά και γαστρονομικά δρώμενα.

Ετικέτες: