Σημαντικές δράσεις τουριστικής προβολής ενέκρινε κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σίφνου

Γυρίσματα στη Σίφνο για βελγική τηλεοπτική παραγωγή

Συνεχίζονται οι δράσεις στοχευμένης προβολής για το Δήμο Σίφνου, με το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τις αποφάσεις της Τουριστικής Επιτροπής, προκειμένου η Σίφνος να προβληθεί ακόμη περισσότερο στο διεθνές κοινό, αλλά και να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες της προς τον επισκέπτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής όσον αφορά στην πραγματοποίηση γυρισμάτων στη Σίφνο τηλεοπτικής παραγωγής του Βελγίου, η οποία θα μεταδοθεί από το δημοφιλή τηλεοπτικό σταθμό Play7 (πρώην Vier) το διάστημα από τις 13/12/2021 ως τις 31/1/2022, με τον Δήμο να καλύπτει τη δαπάνη των γυρισμάτων της βέλγικης τηλεοπτικής παραγωγής, για την οποία έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο ΕΟΤ και για την οποία υπάρχει θετική εισήγηση από την εταιρεία που υποστηρίζει το Δήμο σε θέματα τουριστικής προβολής.

Η συμμετοχή του Δήμου Σίφνου αφορά στη δαπάνη των γυρισμάτων της βέλγικης τηλεοπτικής παραγωγής, με το ποσό των 6.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., που θα διατεθεί για την κάλυψη μέρους της δαπάνης διαμονής του τηλεοπτικού συνεργείου και των συντελεστών της εκπομπής, και επιπλέον με το ποσό που αντιστοιχεί στην ενοικίαση ενός αυτοκινήτου για το χρονικό διάστημα του ενός μήνα, σύμφωνα με τις προσφορές που θα εξασφαλιστούν.

Επιπλέον, η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Σίφνου έλαβε απόφαση για την έγκριση σχετικής δαπάνης που αφορά στο σχεδιασμό και την κατασκευή πινακίδων – χαρτών εξωτερικού χώρου, προτείνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο να εγκριθεί δαπάνη για τη χαρτογράφηση και των υπόλοιπων οικισμών της Σίφνου, πέραν αυτών που έχουν χαρτογραφηθεί από παλιά.

Εισακούγοντας το αίτημα των μελών της Τουριστικής Επιτροπής, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δαπάνη που θα απαιτηθεί για τη χαρτογράφηση και των υπόλοιπων οικισμών της Σίφνου, πέραν των ήδη χαρτογραφημένων, ύστερα από την αναζήτηση οικονομικών προσφορών, οι οποίες θα περιλαμβάνουν, εκτός από το σχεδιασμό, το κόστος παραγωγής καθώς και το κόστος της άδειας χρήσης των χαρτών.

Στο πλαίσιο των αιτημάτων της Επιτροπής, το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης ενέκρινε την πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία Remake για την ανανέωση της συνεργασίας με το Δήμο Σίφνου και η οποία αφορά στην Ανάπτυξη και Διαχείριση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου, με το ποσό των 4.960 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Ετικέτες: