Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως λύση για την στέγαση άλλων δημοτικών υπηρεσιών

Μεταστέγαση του Δημοτικού Ωδείου Πάρου

  • Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου, 2021 - 06:16

Την ανάγκη μεταστέγασης του Δημοτικού Ωδείου Πάρου, δηλώνει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στέγασης άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου, συζητήθηκε το ζήτημα αναγκαιότητας µεταστέγασης του ∆ηµοτικού Ωδείου σε άλλο κτήριο, προκειμένου να βρεθεί χώρος για τη στέγαση στο υφιστάμενο κτήριο άλλων υπηρεσιών του Δήμου. Επιπλέον εγκρίθηκε η εκκίνηση της διαδικασίας για την αναζήτηση κατάλληλου χώρου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του Ωδείου. Μάλιστα το θέμα ήλθε προς συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, καθώς υπήρχε η ανάγκη εύρεσης κατάλληλου κτηρίου για την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, έως την 1η Οκτωβρίου.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Χρήστος Λεμονής, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Π. Πετρόπουλο, ανέφερε προς το Σώμα, πως «εκ µέρους των Υπηρεσιών του ∆ήµου, παρακαλώ να έχουµε µια απόφαση αν είναι δυνατόν σήµερα, για την ανάγκη ή µη της µεταφοράς του ∆ηµοτικού Ωδείου σε άλλο κτίριο από αυτό που στεγάζεται σήµερα, διότι σε αυτό το κτίριο που στεγάζει σήµερα την Υπηρεσία του Ωδείου θέλουµε να στεγάσουµε κάποιες άλλες Υπηρεσίες του ∆ήµου της Πάρου. Θα θέλαµε µε τη δική σας έγκριση να µας δοθεί η άδεια ως Υπηρεσία του ∆ήµου να ζητήσουµε το κατάλληλο κτίριο, ενώ, σε δεύτερο χρόνο, να φέρουμε ξανά το θέμα της έγκρισης αυτής στο Δημοτικό Συµβούλιο, για την καταλληλότητα. Θα προτείνουµε δηλαδή και θα αποφασίσει το Συµβούλιο ποια θα εγκριθούν για να προχωρήσει η µεταστέγαση».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Κων/νος Ροκονίδας, επικεφαλής της παράταξης της µειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση» Πάρου, ο οποίος σχολίασε, ότι «δυστυχώς για µια ακόµα φορά έρχεται ένα θέµα στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο, να αντιµετωπίσουµε µια ανάγκη χωρίς όµως να υπάρχει ολοκληρωµένη εισήγηση».

Όπως εξήγησε ο κ. Ροκονίδας, βάσει της σχετικής απόφασης, «το ∆ηµοτικό Συµβούλιο για όσους ξέρουν τους χώρους δεν είναι δυνατόν να φιλοξενηθεί στο χώρο της Σχολής Μουσικής. ∆εν είναι δυνατόν, οι χώροι είναι τέτοιοι που δεν µπορεί να συνεδριάσει το ∆ηµοτικό Συµβούλιο εκεί µέσα. Εκτός αν το γκρεµίσουµε, και διαµορφώσουµε ένα χώρο της τάξης των 150 τετραγωνικών. Λοιπόν, εάν µπορεί να υπάρξει κάτι στο χώρο του ∆ηµοτικού Ωδείου, το µόνο που µπορεί να γίνει είναι να υπάρξει εκεί η Υπηρεσία ∆όµησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «παίρνουµε µια απόφαση της διερεύνησης χώρων οι οποίοι µπορούν να χρησιµοποιηθούν για στέγαση του ∆ηµοτικού Ωδείου, οι οποίοι πληρούν τους όρους που χρειάζονται ας πούµε για ένα εκπαιδευτήριο, γιατί το ∆ηµοτικό Ωδείο είναι εκπαιδευτήριο και εποµένως έχει συγκεκριµένους όρους λειτουργίας. Χρειάζεται φυσικό φωτισµό και τα λοιπά και τα λοιπά, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι σήµερα παίρνουµε απόφαση µεταφοράς, αλλά διερεύνηση χώρου για τη µεταφορά του».

Κατόπιν της διαμόρφωσης της τελικής εισήγησης του Γενικού Γραμματέα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

Α) Καταρχήν την ανάγκη µεταφοράς του δηµοτικού ωδείου σε άλλο κτήριο για την στέγαση σε αυτό υπηρεσιών του ∆ήµου, και

Β) Τη χορήγηση άδειας εκκίνησης των διαδικασιών στις υπηρεσίες του ∆ήµου για την αναζήτηση κατάλληλου κτιρίου για την µεταστέγαση του δηµοτικού ωδείου.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ευστράτιος Παυλάκης ψήφησε κατά καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχει ανάγκη µεταφοράς του ωδείου.

Ετικέτες: