Εισήγηση για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2022 από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ιητών

Σημαντικά έργα για τη νέα χρονιά

Η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ιητών, για το νέο οικονομικό έτος 2022, προετοιμάζεται να κατατεθεί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ιητών, κατέθεσε το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος, αναφορικά με τα νέα έργα και τις νέες μελέτες, που προβλέπεται να ξεκινήσουν εντός του 2022. Το Τεχνικό Πρόγραμμα θεωρήθηκε ρεαλιστικό και ότι περιλαμβάνει δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα και ως εκ τούτου εγκρίθηκε η εισήγηση, η οποία θα τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το 2022, το Τεχνικό Πρόγραμμα προβλέπει στο πλαίσιο των νέων έργων, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Το έργο της αποχέτευσης στον οικισμό του Μυλοπότα της Ίου, συνολικού προϋπολογισμού 5.483.871 ευρώ, εκ των οποίων προβλέπεται η δαπάνη των 3.672.631 ευρώ μέσα στο 2022.
  • Το έργο αποπεράτωσης του σφαγείου, με συνολικό προϋπολογισμό 958.228,05 ευρώ.
  • Το έργο αποκατάστασης των ζημιών στις δημοτικές υποδομές του Δήμου Ιητών, συνολικής αξίας 284.390 ευρώ.
  • Το έργο ενίσχυσης της ενεργειακής απόδοσης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, προϋπολογισμού 217.261 ευρώ.
  • Το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου Ιητών, συνολικής δαπάνης 146.661 ευρώ.
  • Το έργο δημιουργίας κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης, συνολικής αξίας 600 χιλ. ευρώ.
  • Το έργο ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κάμπου, με 10 χιλ. ευρώ.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, όπως οι καθιερωμένες συντηρήσεις και επισκευές των σχολικών μονάδων, δαπάνες για την συντήρηση του οδικού δικτύου, του νεκροταφείου, των πλακόστρωτων, των δημοτικών κτηρίων κλπ, όπως και η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης και πλατειών.

Στο πλαίσιο των σχεδιαζόμενων νέων μελετών, που θα εκπονηθούν για την ωρίμανση των σχετικών έργων, προβλέπεται η προμελέτη για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου που θα τροφοδοτεί τις μονάδες αφαλάτωσης, ύψους 37.200 ευρώ, αλλά και η μελέτη επεξεργασίας βιολογικού σφαγείου, ύψους 24.800 ευρώ, οι οποίες αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους του Δήμου.

 

 

Ετικέτες: