Παράταση έως τον Φεβρουάριο του 2022 για την ψηφιακή αποτύπωση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αμοργού

Στις αρχές του ’22 ο «χάρτης» ύδρευσης της Αμοργού

Τρίμηνη παράταση, έπειτα από σχετικό αίτημα του επιστημονικού υπεύθυνου του έργου, δόθηκε με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμοργού, στην προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για την ψηφιακή αποτύπωση του δικτύου ύδρευσης στο νησί.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Απρίλιο του 2021, ο Δήμος Αμοργού, μέσω σχετικής θετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, είχε συνάψει προγραμματική σύμβαση με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, δεδομένου, ότι αφενός δεν υφίστανται ψηφιακά αρχεία συγκεντρωτικής αποτύπωσης των υποδιμών ύδρευσης, όπως σημεία υδροληψίας, δίκτυα κλπ, στον Δήμο Αμοργού, και αφετέρου της πρότασης εκ μέρους του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο εκπόνησης σχετικής πτυχιακής εργασίας φοιτητή του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, αναμένεται να παραδοθούν στο Δήμο Αμοργού τρία παραδοτέα και συγκεκριμένα:

  • Τεύχος Τεχνικής Έκθεσης με τον προσδιορισμό και τον τρόπο εργασίας
  • Ενδιάμεση έκθεση με την παρουσίαση των δεδομένων και την πρόοδο των εργασιών
  • Τελικό παραδοτέο με την ψηφιακή αποτύπωση του δικτύου ύδρευσης στο πρόγραμμα Autocad . Θα περιέχει χαρτογράφηση τοποθεσιών υδρομέτρων, δεξαμενών, αγωγών και τυχόν ειδικών εξαρτημάτων. Παραγόμενα θα είναι χάρτες εξωτερικού υδραγωγείου ανά δίκτυο σε κλίμακα 1:5000 και εσωτερικού υδραγωγείου σε κλίμακα 1:500 (ή μικρότερη αν χρειαστεί) ανά οικισμό , όπου θα παρουσιάζονται οι αγωγοί, οι δεξαμενές, οι αντλίες, τα υδρόμετρα και οποιαδήποτε ειδικά στοιχεία εντοπίζονται. Όποια στοιχεία μοντέλων είναι διαθέσιμα θα καταγραφούν. Στις κτηριακές υποδομές, όπου θα υπάρχει φυσική απρόσκοπτη πρόσβαση θα γίνουν σχέδια κατόψεων 1:50.

Η συλλογή δεδομένων γίνεται με αυτοψία της ερευνητικής ομάδας στο εκάστοτε σημείο μελέτης του νησιού. Η καταγραφή των στοιχείων γίνεται από τοπογραφικό όργανο με δέκτη GNSS. Τα δεδομένα εντάσσονται στο εθνικό γεωδαιτικό σύστημα ΕΓΣΑ ’87.

Για την εκπόνηση του έργου, ο Δήμος επιβαρύνεται με 12.400 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Σύμφωνα ωστόσο με το σχετικό αίτημα του επιστημονικού υπεύθυνου του έργου, λαμβάνοντας υπόψιν τις καθυστερήσεις που προέκυψαν από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, όπως και άλλα κωλύματα, που έφερε η πανδημία, ζητήθηκε η τρίμηνη παράταση της σύμβασης για την ολοκλήρωση των ανωτέρω παραδοτέων, ένα αίτημα που η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμοργού ενέκρινε, ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 24η Φεβρουαρίου 2022.

 

Ετικέτες: