Μία ακόμη πρόταση χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ, καταθέτει η ΔΕΥΑ Μυκόνου

Σχεδιασμός σημαντικής βελτίωσης των δικτύων ύδρευσης

Σε συνέχεια των υψηλών χρηματοδοτήσεων που έχει ήδη εξασφαλίσει για την ανάπτυξη και βελτίωση των δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης, η ΔΕΥΑ Μυκόνου καταθέτει μία ακόμη φιλόδοξη πρόταση χρηματοδότησης, αυτή τη φορά στο πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Μυκόνου, εγκρίθηκαν οι τεχνικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για την πράξη με τίτλο: «Έργα διασύνδεσης δικτύου ύδρευσης Μυκόνου με τις περιοχές Χώρας – Αεροδρομίου – Βόθωνας και Άνω Διακόφτης, Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου».

Επιπλέον, εγκρίθηκε και η αποδοχή των όρων συμμετοχής και υποβολής αίτησης χρηματοδότησης, στην πρόσκληση της ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ με αρ. πρωτ. 4498/5.5.2021 με τίτλο «Έργα ύδρευσης & εφαρμογή συστημάτων αφαλάτωσης για αντιμετώπιση αναγκών συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, επεξεργασίας και διανομής πόσιμου νερού» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε κατά την εισήγηση του θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο ο αν. Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουνάνης, η ΔΕΥΑΜ, ανταποκρινόμενη στην ως άνω πρόσκληση της ΕΥΔ του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, που αφορά στη χρηματοδότηση έργων ύδρευσης, προτίθεται να υποβάλει πρόταση για την πράξη με τίτλο «Έργα διασύνδεσης δικτύου ύδρευσης Μυκόνου με τις περιοχές Χώρας – Αεροδρομίου – Βόθωνα και Άνω Διακόφτη» συνολικού προϋπολογισμού 1.359.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να συνδράμει σημαντικά στην αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης της νήσου και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021 και ο συνολικός διαθέσιμος προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ.

Εν συνεχεία ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι έχει προετοιμάσει δύο τεχνικές μελέτες τις οποίες η ΔΕΥΑ Μυκόνου θα ενσωματώσει στη συνολική πρόταση χρηματοδότησης ως διακριτά υποέργα και πιο συγκεκριμένα:

Υποέργο 1: Επέκταση δικτύων ύδρευσης περιοχής Χώρας – Αεροδρομίου – Βόθωνα ΔΕΥΑ Μυκόνου, με προϋπολογισμό 1.054.000, πλέον ΦΠΑ.

Υπέργο 2: Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης περιοχής Άνω Διακόφτη ΔΕΥΑ Μυκόνου, με προϋπολογισμό 280.000, πλέον ΦΠΑ.

Υποέργο 3: Διαχείριση ΑΕΚΚ, με συνολικό προϋπολογισμό 18.600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Υποέργο 4: Εγκρίσεις αρχαιολογίας, με συνολικό προϋπολογισμό 10.000 ευρώ.

Ετικέτες: