Συνεχίζεται η συνεργασία μεταξύ των Δήμων Φολεγάνδρου, Σικίνου και Ανάφης για την κοινή ταμειακή υπηρεσία

Συνεργασία για βασικές δημοτικές λειτουργίες

Στην ανανέωση της ήδη δεκαετούς συνεργασίας τους, σχετικά με την κοινή Ταμειακή Υπηρεσία, προχώρησαν οι Δήμοι Φολεγάνδρου, Σικίνου και Ανάφης.

Αυτή τη φορά η συνεργασία των τριών μικρών νησιωτικών και ακριτιικών Δήμων αφορά σε δωδεκαετή διάρκεια, έπειτα από τη Σύμβαση Διαδημοτικής Συνεργασίας που ενέκριναν τα τρία δημοτικά συμβούλια.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η σύσταση Διαδημοτικής Ταμειακής Υπηρεσίας των Δήμων Φολεγάνδρου, Ανάφης και Σικίνου για την εξυπηρέτηση των αναγκών των Δήμων. Σκοπός της Διαδημοτικής Ταμειακής Υπηρεσίας είναι η διενέργεια εισπράξεων και πληρωμών των Δήμων και η ταμειακή τους διαχείριση.

Η διάρκεια της Διαδημοτικής Ταμειακής Υπηρεσίας ορίζεται σε δώδεκα έτη από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας σύμβασης, ενώ παράταση της διάρκειας δύναται να πραγματοποιηθεί με τροποποίηση της παρούσας, κατόπιν αποφάσεως των αρμοδίων οργάνων των συμβαλλόμενων μερών.

Οι δαπάνες της Διαδημοτικής Ταμειακής Υπηρεσίας, εξοπλισμός, λειτουργικά έξοδα, μισθοδοσία και εκτός έδρας έξοδα μετακίνησης προσωπικού και οτιδήποτε άλλο προκύπτει, θα επιμερίζεται με κριτήριο τα τακτικά έσοδα του κάθε Δήμου. Το ποσό συμμετοχής θα εγγράφεται στον προϋπολογισμό του κάθε Δήμου και θα καταβάλλεται στο Δήμο Φολεγάνδρου εντός του οικονομικού έτους.

Ταμίας και υπεύθυνη για τη λειτουργία της Διαδημοτικής Ταμειακής Υπηρεσίας, ορίζεται υπάλληλος, ελεγκτής εσόδων-εξόδων ΟΤΑ με οργανική θέση στο Δήμο Φολεγάνδρου. Η υπηρεσία θα παρέχεται με τηλεεργασία από τον τόπο κατοικίας της υπαλλήλου, η οποία θα έχει την υποχρέωση να επισκέπτεται περιοδικά τους τρεις Δήμους.

Το ετήσιο κόστος για την εκπλήρωση του αντικειμένου της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 28.000 ευρώ και αφορά:

1. Κόστος μισθοδοσίας προσωπικού συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών, εξόδων μετακίνησης, υπερωριών: 25.000 ευρώ.

2. Λειτουργικές δαπάνες υπηρεσίας (αναλώσιμα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, γραφική ύλη, κλπ): 3.000 ευρώ.