Ομάδα εργασίας για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ Θήρας

  • Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022 - 06:14

Με απόφαση του Δημάρχου Θήρας, Αντώνη Σιγάλα, ορίστηκαν τα μέλη της Ομάδας Εργασίας, η οποία θα αναλάβει την κατάρτιση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τη Σαντορίνη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Θήρας, έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ ήδη από 27 Σεπτεμβρίου 2021 και η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 11 μήνες, ενώ ο καθαρός χρόνος εκπόνησης της μελέτης είναι οκτώ μήνες, σύμφωνα με τη διακήρυξη.

Στο πλαίσιο της κατάρτισης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αναγκαία είναι η σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία αποτελείται από υπηρεσιακά στελέχη τμημάτων και υπηρεσιών, αλλά και αιρετά στελέχη. Μάλιστα από το νόμο ορίζεται, ότι σε περιοχές παρέμβασης νησιωτικών περιοχών, ο φορέας εκπόνησης απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στελεχών στην ομάδα εργασίας, προς τη Διεύθυνση Νησιωτικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την κατά τόπον αρμόδια λιμενική αρχή.

Ως εκ τούτου, στην απόφαση του Δημάρχου Θήρας, ορίζεται ότι τα μέλη της Ομάδας Εργασίας αποτελούνται από δύο στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, δύο στελέχη της Δ/νσης Περιβάλλοντος, δύο στελέχη της Δ/νσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, τους δύο Αντιδημάρχους Θήρας, κ.κ. Γρηγόρη Μαντούση και Γιώργο Στεφανάκη, έναν εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου Θήρας και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, κ. Άγγελο Ρούσσο.

Οι αρμοδιότητες της ομάδας εργασίας είναι:

  • η συλλογή όλων των διαθέσιμων δεδομένων και στοιχείων που αφορούν την περιοχή μελέτης,
  • η εισήγηση για δημόσια πρόσκληση των υποψήφιων συμμετεχόντων στο δίκτυο φορέων και η διοργάνωση προπαρασκευαστικών συναντήσεων με αυτούς κατά τη φάση προετοιμασίας του Σ.Β.Α.Κ.,
  • η επικοινωνία με τους πολίτες και τα εμπλεκόμενα μέρη, καθώς και τον συντονισμό των δράσεων και ενεργειών του συμμετοχικού σχεδιασμού και δράσεις δημοσιότητας σε κάθε φάση του Σ.Β.Α.Κ.
  • η αξιολόγηση των διαθέσιμων πόρων,
  • η διασφάλιση συνεργασίας του ΟΤΑ με τους φορείς,
  • η κατάρτιση χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού και
  • το σύνολο του συντονισμού του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Η Ομάδα Εργασίας θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια εκπόνησης του ΣΒΑΚ και θα συνεχίσει και μετά το πέρας της διότι ένα ΣΒΑΚ περιλαμβάνει την αξιολόγηση της λειτουργίας των έργων που προτείνει και την συνεχή προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Ετικέτες: