Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Αθλητισμού Πάρου

Δεσμεύσεις για το μέλλον της ΚΔΕΠΑΠ

Ενημέρωση, σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Αθλητισμού Πάρου πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

Αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Διαύγειας το πρακτικό της ενημέρωσης που είχε γίνει προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΔΕΠΑΠ, αναφορικά με το ζήτημα που είχε προκύψει, καθώς λόγω υποστελέχωσης ο Δήμος Πάρου ζήτησε να μετακινηθεί ο προϊστάμενος του Τομέα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Επιχείρησης στο Δήμο, λόγω αυξημένων αναγκών. Το σενάριο αυτό, είχε δημιουργήσει ανασφάλεια για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της ΚΔΕΠΑΠ, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. ο πρόεδρος, κ. Δ. Αντιπαριώτης, ενημέρωσε τα μέλη σχετικά. Παρών στη συνεδρίαση, ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πάρου, κ. Χρήστος Λεμονής, ο οποίος παρείχε επιπλέον διευκρινήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πρακτικό της ενημέρωσης, ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, σημείωσε, πως «σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει, όπου εξετάστηκε η μεταφορά του προϊστάμενου του Τομέα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της ΚΔΕΠΑΠ στο Δήμο Πάρου και επειδή το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη συνέχιση της λειτουργίας της Επιχείρισης, θέλω να ενημερώσω το Σώμα, ότι σε συνάντηση που προηγήθηκε στο Δήμο, παρουσία του Δημάρχου, κ. Μάρκου Κωβαίου, αντιδημάρχων και εμού, τέθηκε πράγματι θέμα μεταφοράς του συγκεκριμένου υπαλλήλου στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και η προοπτική κλεισίματος αφενός της ΚΔΕΠΑΠ και αφετέρου του έτερου Νομικού Προσώπου ΚΠΠΑ».

Ο κ. Αντιπαριώτης τόνισε, πως «εγώ βεβαίως τους δήλωσα και το επαναλαμβάνω και εδώ, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμένα και είναι κάτι, για το οποίο δε θα συναινέσω σε καμία περίπτωση. Τους τόνισα μάλιστα, ότι δεν πρέπει να λησμονούν, ότι η ΚΔΕΠΑΠ λειτουργεί δώδεκα δομές, που προσφέρουν σημαντικό έργο και βεβαίως το ίδιο ισχύει και για το ΚΠΠΑ».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου, ήταν αναγκαία η υποστήριξη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, τουλάχιστον για ένα διάστημα, ωστόσο ο πρόεδρος ήταν κάθετα αντίθετος στην πλήρη μετακίνηση του συγκεκριμένου στελέχους από την ΚΔΕΠΑΠ, καθώς αποτελεί τον μοναδικό υπάλληλο στον τομέα του με πλείστες αρμοδιότητες ζωτικής σημασίας για τη λειτορυγία της επιχείρησης, ενώ παράλληλα κατέχει θέση προϊσταμένου.

Από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πάρου, τονίστηκε πως η συζήτηση είναι αδόκιμη, καθώς ο υπάλληλος θα μπορούσε να μεταφερθεί ως απλός υπάλληλος στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, εφόσον συμφωνήσει ο ίδιος και χωρίς να υπάρξει καμία υπαλληλική ή υπηρεσιακή μεταβολή, έως ότου βρεθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα. Επ’ αυτού ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ συμφώνησε, ώστε ο συγκεκριμένος υπάλληλος να βοηθά για μερικές ώρες της ημέρας στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, έως ότου καλυφθούν οι ανάγκες, χωρίς υπηρεσιακές μεταβολές.

Στο μείζον ζήτημα ωστόσο, που αφορά στο μέλλον της ΚΔΕΠΑΠ, ο κ. Αντιπαριώτης τόνισε προς τα μέλη, πως σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Πάρου, «μου έδωσε τη διαβεβαίωσή του ότι δε θα προχωρήσει σε διαδικασίες για το κλείσιμο της ΚΔΕΠΑΠ. Αυτό ας το αξιολογήσουμε ως σημαντική εξέλιξη προς θετική κατεύθυνση, αλλά όπως προείπα, για οποιαδήποτε μεταβολή ή στάση από την πλευρά του Δήμου, θα επαναφέρουμε το θέμα εκ νέου στο Διοικητικό Συμβούλιο».

 

Ετικέτες: