Ο Δήμος Πάρου προκηρύσσει ήδη από τον Ιανουάριο τον σχετικό διαγωνισμό για την κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών για δύο έτη

Έγκαιρη προετοιμασία για τη ναυαγοσωστική κάλυψη

  • Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022 - 06:16

Με στόχο την έγκαιρη κάλυψη των αναγκών για ναυαγοσωστική επίβλεψη στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Πάρου, προκηρύχθηκε ήδη ο σχετικός διαγωνισμός, με τον οποίο θα ανατεθεί σε ανάδοχο η υπηρεσία για δύο έτη.

Ο Δήμος Πάρου, προκήρυξε ήδη από τον Ιανουάριο, τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση της δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο: «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Πάρου ετών 2022 και 2023».

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 347.000 ευρώ συμπερλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ η διάρκεια της σύμβασης θα είναι οκτώ μήνες και συγκεκριμένα από 1η Ιουνίου 2022 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022 και από 1η Ιουνίου 2023 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι προσφορές που θα υποβληθούν θα αποσφραγιστούν στις 18 Φεβρουαρίου 2022.

Η υπηρεσία αφορά στην ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Πάρου, που για το 2022 έχουν χαρακτηριστεί:

  • Η παραλία Μαρτσέλο Παροικιάς Πάρου
  • Η παραλία Λιβάδια Παροικιάς
  • Η παραλία Σάντα Μαρία Νάουσας Πάρου (Αλυκές)
  • Η παραλία Λογαρά Μάρπησσας Πάρου
  • Η παραλία Χρυσή Ακτή Μάρπησσας Πάρου

Αντιστοίχως, για το 2023 θα παρασχεθεί ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες που θα οριστούν ως πολυσύχναστες για το αντίστοιχο έτος.

Για κάθε μία από τις παραλίες θα διατεθεί ένας ναυαγοσώστης σε έναν πύργο, εκτός από τη Χρυσή Ακτή, η οποία απαιτεί δύο ναυαγοσώστες σε δύο πύργους.

Ο ανάδοχος οφείλει να διαθέτει το απαραίτητο βάσει νομοθεσίας προσωπικό (τον απαιτούμενο αριθμό ναυαγοσωστών και χειριστών ταχυπλόων), τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία, καθώς και την ανάλογη εμπειρία που είναι απαραίτητα για την καλή εκτέλεση της υπηρεσίας.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη θα πραγματοποιείται σε κάθε παραλία, από τους ναυαγοσώστες που θα τοποθετήσει ο ανάδοχος, εξοπλισμένους με τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα και σε ωράριο από 10:00 έως 18:00 και μέχρι να ολοκληρωθεί το οριζόμενο χρονικό διάστημα. Οι ναυαγοσώστες πρέπει να είναι απόφοιτοι αναγνωρισμένων σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης και έχουν άδεια ναυαγοσώστη από τη Λιμενική Αρχή σε ισχύ.

Επιπλέον, προβλέπεται τουλάχιστον δύο ναυαγοσώστες διαθέτουν ένα επαγγελματικό ατομικό σκάφος θαλάσσιο μοτοποδήλατο, με την ένδειξη «Σωστικό Σκάφος». Με το ατομικό σκάφος θαλάσσιο μοτοποδήλατο διατίθεται και ένα ειδικό φορείο διάσωσης.

Επίσης, ανά ναυαγοσώστη, θα διατίθεται ένα μηχανοκίνητο, επαγγελματικό μικρό σωστικό σκάφος.

Ο ανάδοχος θα πρέπει να διαθέτει και ένα επαγγελματικό, μηχανοκίνητο, πνευστό, μικρό ταχύπλοο σκάφος, ολικού μήκους τουλάχιστον πέντε μέτρων, το οποίο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με μόνιμα εγκατεστημένο προβολέα και VHF GPS -PLOTER, με σανίδα ακινητοποίησης επιπλέουσα, με ιμάντες πρόσδεσης και σύστημα ακινητοποιητή κεφαλής συμβατό με τη σανίδα ακινητοποίησης, καθώς και με φορητό φαρμακείο ναυαγοσώστη και φορητό απινιδωτή.

Ο Δήμος Πάρου θα διαθέσει στον ανάδοχο 4 σωστικές λέμβους μήκους μικρότερου των 4,5 μέτρων με 10 Hp μηχανή. Ο λοιπός μηχανοκίνητος εξοπλισμός θα παρέχεται από τον ανάδοχο για χρήση.

Ετικέτες: