Προς υλοποίηση δύο ακόμη μεγάλα έργα της ΔΕΥΑ Μυκόνου

Ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί της ΔΕΥΑ Μυκόνου για τα δύο μεγάλα έργα ύδρευσης συνολικού ύψους άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των υποδομών της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Μυκόνου κατέληξε στους οριστικούς αναδόχους για τα έργα «Προωθητικός Αγωγός Αφαλάτωσης Κόρφου προς Κεντρικές Δεξαμενές πόλης Μυκόνου» και «Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και ολοκληρωμένου συστήματος αυτόματου ελέγχου των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Μυκόνου», προκειμένου να εγκατασταθούν οι ανάδοχοι και τα έργα να ξεκινήσουν να υλοποιούνται.

Όσον αφορά στο έργο του προωθητικού αγωγού αφαλάτωσης Κόρφου, επικυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στον μειοδότη ανάδοχο, ο οποίος προσέφερε συνολική οικονομική προσφορά 2.349.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου αντλιοστασίου ύδρευσης πλησίον της μονάδας αφαλάτωσης Κόρφου και εγκατάστασης νέου δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού για τη μεταφορά νερού από την μονάδα αφαλάτωσης προς τις κεντρικές δεξαμενές της ΔΕΥΑ Μυκόνου. Το νέο αντλιοστάσιο θα αναρροφά από την υφιστάμενη δεξαμενή ποσίμου νερού και θα καταθλίβει στον δίδυμο προωθητικό αγωγό. Η δυναμικότητα του αντλιοστασίου θα είναι 10.000 κ.μ./ημέρα.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μέσω του οποίου έχει δεσμευτεί συνολικό ποσό 2,52 εκ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Στο στάδιο της οριστικοποίησης του αναδόχου, βρίσκεται και το έργο προμήθειας και εγκατάστασης ψηφιακών υδρομετρητών και ολοκληρωμένου συστήματος αυτόματου ελέγχου των δικτύων ύδρευσης.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και ολοκληρωμένου συστήματος αυτομάτου ελέγχου των δικτύων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου. Το σύστημα περιλαμβάνει έναν Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) ο οποίος βρίσκεται εγκατεστημένος σε υφιστάμενο στεγασμένο χώρο γραφείων της Υπηρεσίας. Το σύστημα θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται δεδομένα όλους τους σταθμούς των υπό υλοποίηση έργων τηλεμετρίας καθώς και από τους Σταθμούς Μέτρησης Ποιότητας και Πίεσης (Σ.Μ.Π.Π.), τους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Κατανάλωσης (Τ.Σ.Ε.Κ.) μέσω του Σταθερού Δικτύου – Fixed Network AMR ενώ προβλέπεται και η προμήθεια Φορητών Σταθμών Ελέγχου (Φ.Σ.Ε.).

Και αυτό το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΠΔΕ, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 3.477.000 ευρώ.

Ετικέτες: