Σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ ΑΕ προχωρά ο Δήμος Φολεγάνδρου στην υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης και επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης

Σημαντική αναβάθμιση υποδομών στη Φολέγανδρο

Μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), αναμένεται να υλοποιηθεί σημαντική παρέμβαση αναφορικά με τις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης στο νησί της Φολεγάνδρου.

Ο Δήμος Φολεγάνδρου διαθέτει τεχνική υπηρεσία, ωστόσο δε διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό ώστε να κατέχει την τεχνική επάρκεια, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη επεμβάσεων στο δίκτυο ύδρευσης και επέκταση του δικτύου αποχέτευσης Δήμου Φολεγάνδρου», αλλά και για τη διαδικασία επίβλεψης και παραλαβής του έργου.

Για το λόγο αυτό έχει απευθυνθεί στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ, η οποία διαθέτει την απαιτούμενη στελέχωση τεχνικής υπηρεσίας και είναι σε θέση να εκπονήσει την παραπάνω μελέτη, καθώς και να διευθύνει και να επιβλέψει το ανωτέρω έργο.

Στο πλαίσιο αυτό, Δήμος Φολεγάνδρου και ΕΕΤΑΑ ΑΕ συνάπτουν προγραμματική σύμβαση, με στόχο την ανάθεση προς την ΕΕΤΑΑ ΑΕ της εκπόνησης της μελέτης επεμβάσεων στο δίκτυο ύδρευσης και την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης, όπως και της άσκησης των αρμοδιοτήτων της διευθύνουσας υπηρεσίας για την εκτέλεση του έργου.

Στις αρμοδιότητες της ΕΕΤΑΑ ΑΕ ως διευθύνουσα υπηρεσία για το συγκεκριμένο έργο,  αναλαμβάνει ειδικότερα την εκπόνηση της μελέτης και την κατάρτιση των τευχών δημοπράτησης, όπου απαιτείται, υποστηρίζει το Δήμο στις διαδικασίες έκδοσης όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, και εκτελεί τα καθήκοντα της ΔΥ με προσωπικό της δικής της τεχνικής υπηρεσίας.

Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης εκτιμάται σε τέσσερις μήνες σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, ωστόσο δύναται να παραταθεί με απόφαση των εκπροσώπων των δύο φορέων για όσο χρόνο απαιτηθεί με μέγιστο χρονικό όριο τους δύο μήνες.

Η ΕΕΤΑΑ ΑΕ δεσμεύεται να διαθέσει όλο το απαιτούμενο προσωπικό για την εκπόνηση της μελέτης και τυχόν αδειοδοτήσεων, ώστε να είναι έτοιμη η μελέτη προς δημοπράτηση. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η απασχόληση ενός διπλωματούχου αγρονόμου και τοπογράφου μηχανικού και ενός διπλωματούχου μηχανολόγου μηχανικού όσον αφορά στην εκπόνηση της μελέτης, ενώ για την επίβλεψη του έργου θα διατεθεί το απαραίτητο προσωπικό εκ των οποίων ένας μηχανικός κατάλληλης ειδικότητας που θα αναλάβει την επίβλεψη.

Οι δαπάνες για τις αμοιβές των μηχανικών της ΕΕΤΑΑ που θα ασχοληθούν με την εκπόνηση των μελετών βαραίνουν την ίδια και οι υπηρεσίες παρέχονται αδαπάνως για το Δήμο. Ο Δήμος Φολεγάνδρου βαρύνεται και θα καταβάλει στην ΕΕΤΑΑ ποσό για την κάλυψη τυχόν δαπανών μετακίνησης του προσωπικού της, το οποίο θα συμμετέχει στην υλοποίηση, με το ύψος της εν λόγω δαπάνης να εκτιμάται στο ποσό των δύο περίπου χιλιάδων ευρώ.