Πρόθεση για την υλοποίηση όλων των δράσεων που έβαλε στον «πάγο» η πανδημία

Αισιόδοξη η ματιά στο 2022 από την ΚΕΔΑ

  • Τρίτη, 22 Μαρτίου, 2022 - 06:16

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον προγραμματισμό δράσεων μέσα στο 2022 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αντιπάρου, ενέκρινε ομόφωνα τον προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου (ΚΕΔΑ).

Για το συγκεκριμένο θέμα, την εισήγηση προς τα μέλη της Οικονομικής Επιχείρησης ανέλαβε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΑ, κ. Ιωάννης Παντελάκης, ο οποίος σημείωσε, πως «κατόπιν οικονομικής μελέτης και συζητήσεων επί του θέματος του προϋπολογισμού, που πραγματοποίησε η υπηρεσία σε συνεργασία με την λογιστική εταιρεία που μας καλύπτει στον τομέα αυτόν, για το οικονομικό έτος 2022 σας γνωστοποιούμε, πως ο προϋπολογισμός φέτος θα βασιστεί σε προγενέστερη μορφή, καθώς η πανδημία φθίνει και ευελπιστώ να εξαλειφθεί αυτόν τον χρόνο».

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Παντελάκη, «θα χρειαστεί φυσικά και πάλι να τηρηθούν τα πρωτόκολλα στο Σπήλαιο της Αντιπάρου που είναι και η βασική πηγή εσόδων μας, το οποίο ευτυχώς τέθηκε σε λειτουργία τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021 βάσει οδηγιών από το αρμόδιο Υπουργείο. Ελπίζουμε το 2022 οι συνθήκες να είναι πιο ευνοϊκές και να λειτουργήσει με ομαλότητα χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Έχουμε προϋπολογίσει κατόπιν τούτου έσοδα της τάξεως των 240.100 ευρώ».

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ, «από την προηγούμενη χρονιά έχουμε ξεκινήσει σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Αρτέμη Τριαντάφυλλο, όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δημιουργία e-shop που βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης, προκειμένου να μπορέσουμε να διαθέσουμε τα αντικείμενα που έχουμε προμηθευτεί προς πώληση: μπλουζάκια, κούπες, μαγνητάκια και κονκάρδες. Για τον ίδιο επίσης σκοπό θα δημιουργηθούν κατάλληλες προδιαγραφές (προθήκες και σταντ) στον χώρο που λειτουργεί το ταμείο στην είσοδο του Λαογραφικού Μουσείου».

Στον τομέα των εσόδων, ο κ. Παντελάκης τόνισε, πως «παρουσιάστηκε μια μείωση των εσόδων (λόγω Covid-19) το 2021 διότι όπως γνωρίζετε το Σπήλαιο λειτούργησε μόνο για τρεις μήνες και υπήρξε και μια σχετική μείωση εξόδων, αφού δεν καταφέραμε να προσλάβουμε χοροδιδάσκαλο ώστε να κάνουμε μαθήματα χορού, δεν πραγματοποιήθηκαν οι επιθυμητές μουσικές και λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις, ούτε και η Χριστουγεννιάτικη γιορτή, πέραν από την δαπάνη των φωτεινών σωμάτων που τοποθετήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους του νησιού». Σημειώνεται ωστόσο, πως οι παραπάνω δραστηριότητες προϋπολογίζεται να υλοποιηθούν εντός του 2022.

Τέλος, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κλείνοντας, «τα προβλεπόμενα έξοδα για το 2022, έχουμε προϋπολογίσει για δαπάνες συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων το ποσό των 30.000 ευρώ, που αφορά είτε στην ανακατασκευή του τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου είτε στη δημιουργία τάπητα για τένις στο χώρο του ποδοσφαίρου, δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο».

Ετικέτες: