Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Κύθνου με τον αναπτυξιακό οργανισμό ΕΥΔΗΜΟΣ ΑΕ για την εκπόνηση μελετών για έργα αγροτικής οδοποιίας

Στήριξη για την εκπόνηση σημαντικών μελετών

  • Τρίτη, 22 Μαρτίου, 2022 - 06:15

Στο πλαίσιο των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων που αφορούν στην αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας, ο Δήμος Κύθνου συνάπτει προγραμματική σύμβαση με τον αναπτυξιακό οργανισμό «ΕΥΔΗΜΟΣ» Α.Ε., με στόχο την ωρίμανση σχετικών μελετών.

Με γνώμονα την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου, βασική κατεύθυνση την προστασία και διάσωση της πολιτιστικής και οικιστικής παράδοσης, καίριους πυλώνες τις καινοτόμες και αναπτυξιακές δράσεις και τέλος την προσήλωση στην ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες, ο Δήμος Κύθνου έχει άμεση ανάγκη να προχωρήσει με ταχύτητα στην υλοποίηση έργων.

Το φυσικό αντικείμενο των έργων πράξης 1. ''Βελτίωση αγροτικών οδών Δήμου Κύθνου'' 2. 'Βελτίωση αγροτικής οδού Πετρούσας Δήμου Κύθνου'' του Δήμου Κύθνου συνολικού μήκους περίπου 5.000 μ., αφορά σε βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών οδών. Ειδικότερα, προβλέπεται η πραγματοποίηση εργασιών βελτίωσης στις υφιστάμενες οδούς μέσω ασφαλτόστρωσης, με ενιαίο πλάτος κυκλοφορίας πλάτους περίπου 5,00μ.

Σύμφωνα με τις ΟΜΟΕ τεύχος 1 - Λειτουργική Κατάταξη Οδικών Έργων, οι οδοί βρίσκονται εξ’ ολοκλήρου εκτός σχεδίου και δεν εξυπηρετούν παρόδια δόμηση, συνεπώς κατατάσσονται στην ομάδα οδών Α, και επίσης όσον αφορά στην κατάταξη σε λειτουργική βαθμίδα, οι οδοί συνδέουν μεταξύ τους αγροτικές εκτάσεις, συνεπώς κατατάσσονται στη βαθμίδα V.

Επιπλέον, υφίσταται η αναγκαιότητα σύνταξης των Τευχών Δημοπράτησης καθώς και ελέγχου & θεώρησης των μελετών των έργων.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης  είναι η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την υλοποίηση των

μελετών 1. ''Βελτίωση αγροτικών οδών Δήμου Κύθνου'' 2. 'Βελτίωση αγροτικής οδού Πετρούσας Δήμου Κύθνου''από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ο.Τ.Α. «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.Ο.Τ.Α.» για λογαριασμό του Δήμου Κύθνου. Συγκεκριμένα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΕΥΔΗΜΟΣ» Α.Ε., στο πλαίσιο της σύμβασης, θα παραδώσει στον Δήμο Κύθνου την κάτωθι εργασία:

• Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης & ΣΑΥ-ΦΑΥ των έργων

• Έλεγχος και θεώρηση υφιστάμενων τεχνικών μελετών που θα χορηγηθούν από τον Δήμο Κύθνου.

Ο προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 6.200 ευρώ, ενώ η ισχύς της αρχίζει από την υπογραφή της έως και δύο μήνες. Στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται η εκπόνηση του έργου μέχρι την οριστική παραλαβή του.

Ετικέτες: