Υποβολή πρότασης του Δήμου Αμοργού για ένταξη του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. στην περιοχή Αρκεσίνης»

Επικαιροποιημένη πρόταση για βελτίωση υποδομών αποχέτευσης

Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης υποβάλλει πρόταση ο Δήμος Αμοργού, για τη βελτίωση των υποδομών αποχέτευσης στην περιοχή της Αρκεσίνης.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμοργού, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με την συνδρομή του Τεχνικού Συμβούλου-Μελετητή κ. Μανόλη Κοντόπουλου, Μηχανολόγου Μηχανικού, στο πλαίσιο σύμβασης παροχής υπηρεσιών, ανασύνταξε και επικαιροποίησε την υπάρχουσα μελέτη για το έργο «Δίκτυα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων περιοχής Αρκεσίνης Αμοργού», με νέο προϋπολογισμό μελέτης 694.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

Η τροποποίηση αφορά στον τρόπο επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων, υιοθετώντας μία πολύ πιο απλή και οικονομική αλλά περιβαλλοντικά απολύτως ορθή μέθοδο. Το όλο φυσικό αντικείμενο του έργου κατά τα λοιπά είναι ακριβώς το ίδιο, όσον αφορά στα δίκτυα αποχέτευσης, ακριβώς στις ίδιες θέσεις και με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, στη θέση των ΕΕΛ ακριβώς ίδια, αλλά με πολύ μικρότερο όγκο και πολύ μικρότερο πεδίο διάθεσης κτλ. Αναλόγως  ανασυντάχτηκαν και τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργεια έχει εκδώσει σχετική πρόσκληση προς τους δικαιούχους μεταξύ των οποίων και τους Δήμους της χώρας για την υποβολή προτάσεων στον πυλώνα ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση» του άξονα προτεραιότητας 1.4 του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αμοργού υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα για την πράξη «Δίκτυα αποχέτευσης και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων περιοχής Αρκεσίνης Αμοργού». Η οικονομική επιτροπή αποδέχτηκε τους όρους συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα και εγκρίνει την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου Αμοργού για την πρόσκληση «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Λυμάτων».

 

Ετικέτες: