Ξανά η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Άνδρου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου για την αποπεράτωση του αλιευτικού καταφυγίου Κορθίου

Εκκίνηση διαδικασιών για το αλιευτικό καταφύγιο Κορθίου

  • Πέμπτη, 14 Απριλίου, 2022 - 06:16

Νέα προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του Δήμου Άνδρου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, υπεγράφη μεταξύ των δύο φορέων, προκειμένου επιτέλους να προχωρήσει το έργο ολοκλήρωσης του αλιευτικού καταφυγίου Κορθίου.

Η τελευταία προγραμματική σύμβαση είχε εγκριθεί ξανά από το Δήμο Άνδρου, λίγο πριν την αποπομπή του τέως προέδρου του ΔΛΤΤ-Α.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Άνδρου είχε εντάξει στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2006-2013 το έργο με τίτλο «Επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Κορθίου ν. Άνδρου». Το έργο δεν ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος και ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος. Έκτοτε, το αλιευτικό καταφύγιο παραμένει ημιτελές και εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα λιμενικά έργα που δεν έχουν θωρακισθεί επαρκώς.

Μέσω της προγραμματικής σύμβασης, ο Δήμος Άνδρου αναλαμβάνει την επίβλεψη της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών αποπεράτωσης των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου μέσω της Τεχνικής του Υπηρεσίας, καθώς το ΔΛΤΤ-Α δε διαθέτει επαρκές και κατάλληλο προσωπικό για την άνευ προσκομμάτων επίβλεψη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Άνδρου έχει εξασφαλίσει την εκπόνηση των μελετών του έργου, με χορηγία και τη δωρεάν παράδοσή τους στην Προϊστάμενη Αρχή. Πιο συγκεκριμένα οι μελέτες που αναμένεται να παραδοθούν αφορούν στα εξής:

  • Φάκελος έργου
  • Βυθομετρική και τοπογραφική αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης
  • Μελέτη περιβαλλοντικών όρων, καθώς και μέριμνα για την έκδοση της ανάλογης ΑΕΠΟ
  • Λιμενική μελέτη, η οποία θα λάβει υπόψιν της και τις αποκαταστάσεις που πιθανόν απαιτούνται
  • Αρχιτεκτονική μελέτη των κτηριακών εγκαταστάσεων
  • Στατική μελέτη των κτηριακών εγκαταστάσεων
  • Μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για το σύνολο του έργου, και
  • Τεύχη δημοπράτησης.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη προ ημερών, το ΔΛΤΤ-Α αναλαμβάνει να συνεργάζεται με το Δήμο Άνδρου σε όλα τα στάδια της εκπόνησης των μελετών, αλλά και στο κομμάτι της έκδοσης των απαραίτητων αδειοδοτήσεων του έργου, καθώς επίσης να εγκρίνει τις μελέτες, μετά τη θεώρηση και υποβολή τους από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Άνδρου.

Αντιστοίχως, ο Δήμος Άνδρου, αναλαμβάνει να ορίσει επιβλέποντες, μετά την υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ χορηγού και αναδόχου μελετητή, όπως και να επιβλέψει την εκπόνησή τους, να παραλάβει τις μελέτες, να τις θεωρήσει και να τις υποβάλλει προς έγκριση στο αρμόδιο όργανο του Λιμενικού Ταμείου.

Ετικέτες: