Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» σε συνεργασία με το Δήμο Μήλου διοργανώνουν διήμερη ενημερωτική καμπάνια

Δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου στη Μήλο

Υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Μήλου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δήμου Μήλου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία, καθώς και δερματολογική εξέταση σπίλων για τους κατοίκους της Μήλου.

Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Δέρματος, το Μελάνωμα και τον Μη Μελανοκυτταρικό Καρκίνο του Δέρματος, παράλληλα με δωρεάν δερματολογική εξέταση σπίλων από ιατρό Δερματολόγο.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση και κατόπιν εισήγησης του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δήμος Μήλου θα παραχωρήσει την αιγίδα του στη δράση, καθώς επίσης και την αίθουσα στο ΚΑΠΗ. Επιπλέον, θα παραχωρηθεί το λεωφορείο του Δήμου για τη μεταφορά των κατοίκων που δε διαθέτουν όχημα.

Βασική προτεραιότητα του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ αποτελεί η ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα της πρόληψης, της ευαισθητοποίησης και της έγκαιρης διάγνωσης αναφορικά με την νόσο του καρκίνου. Για αυτό το λόγο ο ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ διαθέτει οργανωμένη Ομάδα Ενημέρωσης, η οποία έχει ενεργό δράση, διοργανώνοντας πολλαπλά ενημερωτικά προγράμματα, σε μια προσπάθεια προσέγγισης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.

Σημείο εστίασης των ενημερωτικών προγραμμάτων αποτελεί η έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα ζητήματα του καρκίνου και η επίτευξη διασύνδεσης του εκάστοτε πληθυσμού με δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για διενέργεια προληπτικών εξετάσεων. Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις της επιστημονικής ογκολογικής κοινότητας. Όλα τα μέλη του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ ενημερώνονται συνεχώς για όλα τα δεδομένα αναφορικά με καινοτόμες μεθόδους θεραπείας, πρωτοπόρες παρεμβάσεις και εξελιγμένες φαρμακευτικές αγωγές, ώστε να είναι σε θέση να εφοδιάσουν το κοινό με πλούσιο και έγκυρο υλικό.

Για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων του Προγράμματος Ενημέρωσης αξιοποιούνται επαγγελματίες υγείας, άτομα με εμπειρία  της νόσου του καρκίνου και εκπαιδευμένα μέλη-εθελοντές του Ομίλου.

Ετικέτες: