Πρωτοφανές περιστατικό ρατσισμού και βίας στο εργασιακό περιβάλλον σημειώθηκε στο νησί της Σίφνου

«Πρωτόγνωρο, ασύμβατο και προσβλητικό συμβάν»

  • Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2022 - 06:13

Μία πρωτοφανής υπόθεση βίας στο εργασιακό περιβάλλον σημειώθηκε στο νησί της Σίφνου, ενάντια σε αλλοδαπό εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τον εργοδότη του – ο οποίος δεν έχει κάποια σχέση με το νησί πέραν μεμονωμένης δραστηριότητας – τα δεδουλευμένα του, τα οποία όφειλε ο εργοδότης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεδομένου ότι το θύμα, κ. Ναβίτ Αρσάτ, με καταγωγή από το Πακιστάν, προσέφυγε στη δικαιοσύνη ενώ μίλησε και δημόσια σχετικά με το συμβάν, ο ίδιος, ως εργαζόμενος επιχείρησης, που από τις 17 Μαρτίου δραστηριοποιήθηκε στο νησί της Σίφνου, στον τομέα των κατασκευών, ζητούσε επί τρεις ημέρες από τον εργοδότη του να του αποδώσει τα νόμιμα δεδουλευμένα του, τα οποία ανέρχονταν μάλιστα στο ποσό των 1.900 ευρώ, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε τα είχε απόλυτη ανάγκη.

Όταν, αφού ο εργοδότης συνέχισε να μην αποδίδει τα δεδουλευμένα, ο εργαζόμενος αρνήθηκε να συνεχίσει να εργάζεται, τότε ο πρώτος κατέφυγε στη χρήση χυδαίας και ρατσιστικής ρητορικής απέναντί του, εκστομίζοντας απειλές κατά της ζωής του και ασκώντας σωματική βία απέναντι στον εργαζόμενο, ενώ παράλληλα τον απείλησε, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλει ο εργαζόμενος, ότι θα προχωρήσει σε ψευδή καταγγελία προς την αστυνομία εις βάρος του αλλοδαπού εργαζόμενου, ώστε ο ίδιος να έχει πρόβλημα με το νόμο.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, ήταν ο εργαζόμενος να προχωρήσει σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Σίφνου, καταγγέλλοντας τα όσα ισχυρίζεται και φοβούμενος για την σωματική του ακεραιότητα, και η υπόθεση πλέον έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ωστόσο, για το συμβάν, παρέμβαση έκανε ο Δήμος Σίφνου, καθώς – παρά το γεγονός ότι κανένας από τους δύο εμπλεκόμενους δεν διαμένει ή δραστηριοποιείται μόνιμα στη Σίφνο – το περιστατικό συνέβη στο νησί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Σίφνου:

«Με αφορμή ένα πρόσφατο θλιβερό και βίαιο συμβάν, πρωτόγνωρο, ασύμβατο και προσβλητικό για τον πολιτισμό και τα ήθη του νησιού μας και των ανθρώπων του, ο Δήμος Σίφνου καταδικάζει απερίφραστα κάθε περιστατικό βίας και ρατσισμού απ' όπου κι αν προέρχεται και σε όποιον κι αν στρέφεται.

Οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στο νησί μας, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, θρησκείας, επαγγέλματος κλπ, εξυπηρετούν ποικίλες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και, με τις υπηρεσίες που προσφέρουν, βοηθάνε πολλαπλώς στην οικονομική ευδοκίμηση του τόπου μας.

Ο Δήμος Σίφνου παρακαλεί όλους όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί μας να μην επιτρέψουν σε κανέναν να διαταράξει το μέχρι σήμερα ήρεμο εργασιακό κλίμα.

Παράλληλα, ως Δήμος εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές οι οποίες θα κρίνουν την υπόθεση και θα αποδώσουν την οφειλόμενη δικαιοσύνη».

Ετικέτες: