Συνδικάτο Τουρισμού Θήρας

"Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στην εξαθλίωση"

  • Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022 - 11:51

Εικόνες βαρβαρότητας και απανθρωπιάς εκτυλίσσονται στην Μελίγια, στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, με την δολοφονία δεκάδων μεταναστών, από τις ίδιες δυνάμεις  που για αιώνες ληστεύουν τον πλούτο των χωρών της Αφρικής και εκμεταλλεύονται τους λαούς της σαν σκλάβους
Δολοφονούν εν ψυχρώ και σε ζωντανή μετάδοση δεκάδες ξεριζωμένους που φεύγουν από τις πατρίδες τους λόγω των πολέμων και των ανταγωνισμών στους οποίους έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι οργανισμοί τους.
Η ΕΕ και οι Κυβερνήσεις που επιβάλλουν βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές απέναντι στους εργαζόμενους της Ευρώπης, που διώκουν όποιον αντιστέκεται, επιχειρούν να στοχοποιήσουν τους φτωχούς και κατατρεγμένους άλλων χωρών και να καλλιεργήσουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό για να κρύψουν την σκληρή αντεργατική πολιτική τους.
Το στυγερό αυτό σύγχρονο έγκλημα της δήθεν “προοδευτικής” Ευρώπης αποκαλύπτει και τον επικίνδυνο ρόλο διαφόρων δυνάμεων στα συνδικάτα που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους της Ελλάδας και της Ευρώπης σε ψευτοδιλήμματα για μετατροπή του εργατικού κινήματος σε μηχανισμό στήριξης διάφορων δήθεν «προοδευτικών» ή «αριστερών» κυβερνήσεων.  Οι λαοί στα σύνορα της Ευρώπης, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, βιώνουμε απο κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων την στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών ως "εισβολείς" και "υβριδική απειλή". Όπως βιώνουμε αντίστοιχα και την στοχοποίηση των εργατικών αγώνων ως «κίνδυνο για την οικονομία». 
Η εργατική τάξη του κόσμου, όμως, δεν χωρίζεται από σύνορα, χρώμα, θρησκεία, φύλο ή φυλή. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία, τον ξεριζωμό. Ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα Ελλήνων και Μεταναστών, για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης!