Ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου

  • Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, 2022 - 21:12

Από την άνοιξη του ΄22 σημειώθηκε πολλαπλή, πανσυριανή συμπαράσταση στις επανειλημμένες κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου, που στήριξε, ως όφειλε & οφείλει, και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σύρου (Δελτία Τύπου, συνάντησή του με Σύλλογο κ.λπ.).

Η αιτία αυτών των αγώνων είναι η πλέον ανθυγιεινή κυβερνητική πολιτική από το 1974, & συνειδητά υλοποιείται από το Μέγαρο Μαξίμου, απ’ το 2019 & παρά τον ιό, με στόχο την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ υπέρ ολίγων ιδιωτών. Γι΄αυτό και συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μάλιστα & εμπράκτως, στήριξε όταν κυβερνούσε & στηρίζει σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση το ΕΣΥ, και το Νοσοκομείο Σύρου . ~ Γι΄αυτό και προτρέπουμε & πάλι τα μέλη, τους φίλους μας, όλους τους συνανθρώπους μας στη Σύρο, να λάβουν μέρος & σ’ αυτήν την Κινητοποίηση του Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, την ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022, στις 10.30’ το πρωί, απ’ το προαύλιό του. ~ Επί τη ευκαιρία, απ’ τις ‘’6 Εθνικές Προτεραιότητες’’ ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. ως νέας Κυβέρνησης, όπως τις διατύπωσε πρόσφατα στη ΔΕΘ ο Πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ εκείνες που, στα πλαίσια της Στήριξης του Κοινωνικού Κράτους (3η Προτεραιότητα),θα ξαναχτίσουν ένα ‘’ Νέο Ε.Σ.Υ.’’ :

*1. Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας. *2. Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή. *3. Κατάργηση αναστολής εργασίας. *4. Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά. *5. Αναμόρφωση μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ. Αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό .*6. Αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, εδραίωση θεσμού οικογενειακού γιατρού, δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, επιχειρησιακή του ΕΚΑΒ ολοκλήρωση.*7. Διεύρυνση υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ,πλήρης κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών σε υγειονομικό υλικό για χρόνιες ασθένειες.