Προμήθεια και τοποθέτηση νέας δεξαμενής ύδρευσης στη Μήλο

  • Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, 2022 - 06:19
  • /   Eνημέρωση: 8 Νοε. 2022 - 20:00

Μέσω της διαδικασίας του ανοικτού διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί η προμήθεια και η τοποθέτηση μίας νέας μεταλλικής δεξαμενής ύδρευσης χωρητικότητας 500μ3, καθώς επίσης και η συντήρηση της υφιστάμενης δεξαμενής στη θέση Βουνάλα Πέρα Τριοβασάλου, στη Μήλο.

Πρόκειται για θετικές εξελίξεις που θα έρθουν να ενισχύσουν το κομμάτι των υποδομών υδροδότησης του νησιού. Ως καταληκτική ημερομηνία για την παραλαβή των προσφορών ορίστηκε η 24η/11/2022, η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 105.400 ευρώ και η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Συντήρηση, ανακατασκευή και στεγανοποίηση υφιστάμενης δεξαμενής

Το πρώτο έργο αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση υλικών που αφορούν την συντήρηση, ανακατασκευή και στεγανοποίηση υφιστάμενης δεξαμενής ύδρευσης, χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων, από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η στεγανοποίηση θα πραγματοποιηθεί με μεμβράνη κατάλληλη για επαφή με πόσιμο νερό.

Στην περιοχή Βουνάλα Πέρα Τριοβασάλου είναι κατασκευασμένη υφιστάμενη, ημιυπόγεια δεξαμενή από οπλισμένο σκυρόδεμα χωρητικότητας περίπου 500 κυβικών μέτρων. Η δεξαμενή εμφανίζει λόγω χρονικής διάβρωσης εκτεταμένες διαρροές, οι οποίες έχουν επηρεάσει τον δομικό οπλισμό και έχουν δημιουργήσει σαθρότητα επι των πλευρικών, αποκαλύψεις οπλισμού σε διάφορα σημεία εσωτερικά (πλευρικά, σκεπή, πυθμένας) ενώ τέλος εμφανίζει και ρηγματώσεις.

Η υπό επέμβαση υδατοδεξαμενή θα παραδοθεί στον ανάδοχο της προμήθειας κενή ύδατος. Ο ανάδοχος θα προχωρήσει στον καθαρισμό της ώστε, η δεξαμενή, να είναι απαλλαγμένη από φερτά υλικά και ξένα αντικείμενα.

Η υπό επέμβαση υδατοδεξαμενή είναι κατασκευασμένη από οπλισμένο σκυρόδεμα, είναι κυλινδρική, διαμέτρου περίπου 14,00m, ύψους 3,50m και περιλαμβάνει πυλώνες στήριξης στο εσωτερικό της. Η πρόσβαση στην δεξαμενή γίνεται αποκλειστικά από την ανθρωποθυρίδα, επί της οροφής, διαστάσεων 0,70m X 0,70m. Να ληφθεί υπόψη, ότι η δεξαμενή είναι συνδεμένη με υφιστάμενο αντλιοστάσιο και πλευρικά στο βόρειο τμήμα της συνορεύει με υφιστάμενη διώροφη οικία.

Ο ανάδοχος θα πρέπει να προβεί σε εργασίες απομάκρυνσης σαθρών και κατακρήμνιση διαβρωμένων επιφανειών, σε αποξήλωση και κατάργηση όλων των υφιστάμενων στομίων, σε διάνοιξη νέων οπών για την τοποθέτηση νέων στομίων, σε δομικό έλεγχο του οπλισμού και συντήρηση – ενίσχυση του οπλισμού και τέλος σε ανακατασκευή και δομική ενίσχυση της αντοχής, των εσωτερικών επιφανειών της δεξαμενής.

Στην παρούσα προμήθεια συμπεριλαμβάνεται η πλήρης αντικατάσταση/κατάργηση των υφιστάμενων στομίων και σωληνώσεων στομίων της υδατοδεξαμενής και η διάνοιξη νέων οπών με χρήση καροτιέρας ή άλλου κατάλληλου μέσου προκειμένου να τοποθετηθούν νέες φλαντζωτές σωληνώσεις για την σύνδεση της υδατοδεξαμενής με το δίκτυο.

Δοκιμαστικός έλεγχος

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών, ο ανάδοχος θα προχωρήσει στην στεγανοποίηση της δεξαμενής, με την τοποθέτηση μεμβράνης, υψηλής αντοχής και με ανθεκτικότητα στις καταπονήσεις, κατάλληλης για αποθήκευση πόσιμου νερού. Ο ανάδοχος υποχρεούται επίσης να προβεί σε τοποθέτηση υποστρώματος και τοποθέτηση μεμβράνης στεγανοποίησης.

Μετά το πέρας των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί πλήρη πλήρωση της δεξαμενής και δοκιμαστικός έλεγχος της υδατοδεξαμενής όπως και ο τελικός καθαρισμός της, με χρήση νερού από το δίκτυο ύδρευσης. Ο ανάδοχος με την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας και τον επιτυχή έλεγχο, θα προσκομίσει αναλυτική έκθεση και κατασκευαστικά σχέδια. Στην έκθεση θα πρέπει να συμπεριληφθούν, όλες οι συμπληρωματικές μελλοντικές εργασίες που θα απαιτηθούν στον περιβάλλοντα χώρο και δεν αφορούν την παρούσα σύμβαση.

Νέα μεταλλική δεξαμενή ύδρευσης 500 κυβικών μέτρων

Το δεύτερο έργο αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση, νέας μεταλλικής δεξαμενής ύδρευσης χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων, μέγιστης διαμέτρου 14,50m συνυπολογίζοντας την βάση σκυροδέματός. Η μέθοδος κατασκευής της αιτούμενης δεξαμενής συνίσταται από συναρμολογούμενο πλευρικό πλαίσιο, εσωτερική επένδυση από γεωύφασμα και μεμβράνη στεγανοποίησης, σκελετό της σκεπής και κυρίως σκέπαστρο. Η ωφέλιμη χωρητικότητα της δεξαμενής δεν θα είναι μικρότερη κατά 5% και μεγαλύτερη κατά 15%, από την ζητούμενη στην παρούσα μελέτη. Τα έξοδα μεταφοράς - εγκατάστασης θα βαρύνουν εξολοκλήρου τον προμηθευτή. Η τεχνική προσφορά που θα υποβληθεί από τους συμμετέχοντες προμηθευτές, θα πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένη και συμμορφωμένη με όλους τους όρους και επιμέρους άρθρα της παρούσης τεχνικής μελέτης.

Θα κατασκευασθεί υποδομή από οπλισμένο σκυρόδεμα για την έδραση της δεξαμενής. Η δεξαμενή θα τοποθετηθεί υπέργεια και θα στηριχθεί και θα θεμελιωθεί κατάλληλα, ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη αντοχή για τα φορτία που ασκούνται. Για την κατασκευής της υποδομής συνολικά, είναι επιτρεπτά κατ’ ελάχιστον χάλυβας οπλισμού σκυροδέματος κατηγορίας B500C και κατηγορία σκυροδέματος C20/25.

Όλες οι χωματουργικές εργασίες, για την υποδομή και την πρόσβαση θα υλοποιηθούν από την Υπηρεσία και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τα σχέδια που θα υποβληθούν από τον ανάδοχο.

Δοκιμαστικός έλεγχος

Μετά το πέρας των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί πλήρης πλήρωση της δεξαμενής και δοκιμαστικός έλεγχος της υδατοδεξαμενής όπως και ο τελικός καθαρισμός της, με χρήση νερού από το δίκτυο ύδρευσης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υποβάλλουν οδηγίες για τον έλεγχο, χρήση, λειτουργία και συντήρηση της δεξαμενής. Αναλυτικότερα, θα πρέπει να προσκομισθούν στοιχεία για τον τρόπο ελέγχου των δομικών μερών της κατασκευής, τον τρόπο και μέσα καθαρισμού και τις απαιτήσεις συντήρησης.

Χρονική διάρκεια διαγωνισμού και προϋπολογισμός

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 24η/11/2022 και ώρα 10:00 ενώ η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 105.400 ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται μέχρι την οριστική παραλαβή του συνόλου των ποσοτήτων των αγαθών. Η υπό προμήθεια μεταλλική δεξαμενή καθώς και η συντήρηση της υφιστάμενης δεξαμενής θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης.

 

Ετικέτες: