Δύο βασικές προμήθειες από τη Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου

  • Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, 2022 - 06:16

Η Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου διακήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για 2 σημαντικές προμήθειες, απαραίτητες για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της. Αυτές αφορούν σε ένα σύνθετο αποφρακτικό μηχάνημα και στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 500kW με ενεργειακό συμψηφισμό (net metering) στο Κρωτήρι Παροικιάς της Πάρου.

Προμήθεια αποφρακτικού μηχανήματος

Η μελέτη αυτή αναφέρεται στην προμήθεια ενός σύνθετου αποφρακτικού μηχανήματος, τοποθετημένου σε όχημα μεσαίων διαστάσεων, που προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών καθαρισμού και απόφραξης αγωγών λυμάτων με νερό υψηλής πίεσης καθώς και ταυτόχρονη αναρρόφηση των αποβλήτων από τα φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρού (Δ.Ε.Υ.Α.Π.), εξασφαλίζοντας άμεση απόκριση σε τέτοιου είδους βλάβες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και την ομαλή λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης.

Τεχνικές προδιαγραφές

Το αποφρακτικό μηχάνημα που θα τοποθετηθεί στην υπερκατασκευή του οχήματος και τα κύρια χαρακτηριστικά των βασικών τμημάτων του θα είναι:

α) Αντλία υψηλής πίεσης, που θα φέρει συστήματα ασφαλείας έναντι υπερπίεσης και έλλειψης νερού και θα συνδέεται με σωλήνα υψηλής πίεσης.

β) Αντλία κενού θα φέρει όλα τα απαραίτητα συστήματα προστασίας της αντλίας, θα έχει λειτουργία κενού μέσω δακτυλίου νερού τροφοδοτούμενο από την δεξαμενή νερού ενώ για την αναρρόφηση αποβλήτων το όχημα θα είναι εφοδιασμένο με σωλήνα αναρρόφησης.

γ) Το μηχάνημα θα έχει χωρητικότητα δεξαμενών περίπου 3.000 It. Θα αποτελείται από 2 ανεξάρτητα τμήματα, μια δεξαμενή καθαρού νερού με χωρητικότητα 1.000 lt και μια δεξαμενή για τα απόβλητα αναρρόφησης χωρητικότητας περίπου 2.000 It. Οι δεξαμενές θα είναι κατασκευασμένες από χάλυβα για μεγαλύτερη αντοχή στη διάβρωση.

Προθεσμία εκτέλεσης και προϋπολογισμός

Ο μέγιστος χρόνος παράδοσης του μηχανήματος στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου (Δ.Ε.Υ.Α.Π.), ορίζεται σε 9 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής τον συμφωνητικού. Η ενδεικτική δαπάνη για την προμήθεια θα ανέλθει στο ποσό των 334.800 ευρώ.

Προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού 500 kw

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η προμήθεια, εγκατάσταση, σύνδεση με το εσωτερικό δίκτυο χαμηλής τάσης της Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου, θέση σε δοκιμαστική λειτουργία και ενεργοποίηση ενός διασυνδεδεμένου Φωτοβολταϊκού Σταθμού (net-metering) συνολικής ονομαστικής ισχύος 499,80 kw στην περιοχή «Κρωτήρι» σε ιδιόκτητο χώρο, πλησίον της Ε.Σ.Λ. Παροικίας, της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου (Δ.Ε.Υ.Α.Π.).

 Ο χώρος όπου έχει σχεδιαστεί η ανάπτυξη του φωτοβολταϊκού σταθμού από την Δ.Ε.Υ.Α.Π., είχε δεσμευτεί για την αξιοποίηση του προς αυτή τη χρήση. Βασικός στόχος είναι το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό πάρκο να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της ΕΣΛ, ενώ η περίσσεια ενέργειας θα καλύπτει με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό μέρος των αναγκών άλλων ενεργοβόρων εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΠ, όπως η αφαλάτωση στην περιοχή Πέπονας Παροικίας.

Τεχνικές προδιαγραφές

Η προμήθεια περιλαμβάνει όλα τα υλικά και τις εργασίες που απαιτούνται προκειμένου να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία ο υπό προμήθεια φωτοβολταϊκός σταθμός. Επιπλέον, περιλαμβάνει όλα τα συνοδά έργα και εξοπλισμό που θα διασφαλίζουν την μακροχρόνια ομαλή λειτουργία της εγκατάστασης. Στην προμήθεια περιλαμβάνονται και τα μέρη εκείνα που κρίνονται αναγκαία για της σύνδεση του σταθμού στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

 Για τη συντήρηση του φωτοβολταϊκού σταθμού περιλαμβάνονται ένα σύνολο δραστηριοτήτων που έχουν ως στόχο τη διατήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των λοιπών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο φωτοβολταϊκό σταθμό στο υψηλότερο επίπεδο λειτουργικότητας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, παρέχοντας προστασία και ασφάλεια από τη χρήση του εξοπλισμού. Περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως ο περιοδικός (προληπτικός ή μη) έλεγχος, οι δοκιμές, οι μετρήσεις, οι ανακαταστάσεις, οι ρυθμίσεις εξαρτημάτων τον εξοπλισμού κτλ.

Προθεσμία εκτέλεσης και προϋπολογισμός

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 10 μήνες και η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ. Η εγγύηση καλής λειτουργίας ισχύει από την ημερομηνία οριστικής παραλαβής του έργου και ολοκληρώνεται έπειτα από την πάροδο 24 μηνών όπου θα πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις.

 

Ετικέτες: