Δύο νέα έργα προς αναδοχή στη Μήλο

  • Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2022 - 06:18

Την πρόσκληση υποβολής προσφοράς για δύο νέα έργα με απευθείας ανάθεση ανακοίνωσε ο Δήμος Μήλου. Πρόκειται αρχικά για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή αποχέτευσης τμήματος κοινότητας Τρυπητής και κατασκευή νέου αντλιοστασίου» προϋπολογισμού 74.400 ευρώ και για την ανάθεση της υπηρεσίας «Εκπόνηση προγράμματος πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κρίσιμων υποδομών αρμοδιότητας Δήμου Μήλου» με προϋπολογισμό 7.588,35 ευρώ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Κατασκευή αποχέτευσης και νέου αντλιοστασίου

Το έργο θα περιλαμβάνει την κατασκευή νέου αντλιοστασίου και αντικατάσταση παλαιωμένου δικτύου αποχέτευσης στην Κοινότητα Τρυπητής. Συγκεκριμένα πρόκειται να κατασκευαστεί νέο αντλιοστάσιο στη διασταύρωση Βαθιάς Στράτας με δρόμο προς Κλήμα, καταθλιπτικός αγωγός  συνολικού μήκους 360 μέτρων από το νέο αντλιοστάσιο έως το εκκλησάκι προς ΒΙΟΚΑ και αγωγός υπερχείλισης αντλιοστασίου, συνολικού μήκους 230 μέτρων. Παράλληλα θα το έργο περιλαμβάνει επέκταση κεντρικού αγωγού αποχέτευσης Τρυπητής έως το νέο αντλιοστάσιο και αντικατάσταση παλαιού κεραμικού αγωγού αποχέτευσης με νέο από PVC, σε στενό δρόμο εντός κοινότητας Τρυπητής.

Οι προσφορές των ενδιαφερόμενων για το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να έχουν αποσταλεί μέχρι την Παρασκευή 02/12/2022.

Εκπόνηση προγράμματος πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κρίσιμων υποδομών

Πρόκειται για την εκπόνηση προγράμματος πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κρίσιμων υποδομών αρμοδιότητας του Δήμου Μήλου. Αφορά στη διενέργεια πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου στην πρώτη φάση για όλα τα κτίρια αρμοδιότητας του Δήμου Μήλου που δεν έχουν ελεγχθεί ως προς τη στατική τους επάρκεια. Σε δεύτερη φάση, η οποία θα ανακοινωθεί με νέα διακήρυξη, θα συντελεστεί η διενέργεια δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου για όσα κτίρια κριθεί απαραίτητο μετά την κατάταξη των κτιρίων όπως αυτή προκύψει από τα αποτελέσματα του πρωτοβάθμιου ελέγχου. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μήλου, σε συνεργασία με τους μελετητές και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), θα ιεραρχίσει την κρισιμότητα της προαγωγής των κτιρίων σε δευτεροβάθμιο έλεγχο, σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν και τους διαθέσιμους πόρους ώστε να επαρκέσουν και για την σύνταξη στατικών μελετών επάρκειας στην επόμενη φάση.

Σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική η απογραφή και ιεραρχική αποτίμηση των υφιστάμενων κτιρίων ως προς τη σεισμική τους ικανότητα γίνεται σε τρεις διαδοχικές φάσεις, τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο ή ταχύ οπτικό έλεγχο, για την πρώτη καταγραφή και ταχεία αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας των κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης, έπειτα τον δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο για την προσεγγιστική αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας με βάση αναλυτικότερους υπολογισμούς και (μη καταστροφικό) έλεγχο ποιότητας των υλικών, για όσα κτίρια προκύψει ανεπαρκής σεισμική ικανότητα με βάση τα αποτελέσματα του ΤΟΕ και τέλος την αναλυτική αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας και ενδεχομένως τη σύνταξη μελέτης αποκατάστασης- ενίσχυσης, για όσα κτίρια προκύψει τοπική ή γενική σεισμική ανεπάρκεια από το προηγούμενο στάδιο, σύμφωνα με τις ισχύουσες κανονιστικές διατάξεις.

Η οικονομική προσφορά για την υπηρεσία θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι 2-12-2022.

Ετικέτες: