Εκπόνηση μελετών έργων οδοποιίας στον Δήμο Αντιπάρου

  • Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022 - 06:17

O Δήμος Αντιπάρου και η «Αειφόροι Νήσοι Α.Ε. - Αναπτυξιακός Οργανισμός» προχώρησαν σε προγραμματική σύμβαση για την “Εκπόνηση απαραίτητων μελετών, δημοπράτηση και επίβλεψη έργων οδοποιίας του Δήμου Αντιπάρου». Πρόκειται για αγροτικούς δρόμους της Αντιπάρου συνολικού μήκους 2750 μέτρων καθώς και για ασφαλτοστρώσεις οδών της Αντιπάρου.

Ο Δήμος Αντιπάρου δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνική επάρκεια ώστε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο για αυτό και απευθύνθηκε στην «Αειφόροι Νήσοι Α.Ε.» για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός διαθέτει οργανωμένη τεχνική υπηρεσία καθώς και τεχνική και επιχειρησιακή ικανότητα προκειμένου να αναλάβει τις διαδικασίες υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, όπως επίσης και τον απαιτούμενο σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, τον κατάλληλο αριθμό και ειδικότητες τεχνικού προσωπικού και συνεργατών, προκειμένου να αναλάβει αρμοδιότητες εκτέλεσης μελετών.

Τα 2 βασικά υποέργα

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν 2 βασικά υποέργα, για τα οποία έχει δεσμευτεί πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου Αντιπάρου:

Το πρώτο υποέργο αφορά στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, στην δημοπράτηση και στην επίβλεψη του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων Αντιπάρου».

Οι αγροτικές οδοί στις οποίες θα εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες είναι:

α) Ο πρώτος δρόμος, με μήκος 250 μέτρα, στον οικισμό της Αντιπάρου στη θέση όπου βρίσκεται το supermarket “ΑΒ Βασιλόπουλος”.

β) Ο δεύτερος δρόμος, με μήκος 1300 μέτρα, είναι στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου εκεί όπου βρίσκεται το κατάλυμα “Antiparos Villas”

γ) Ο τρίτος δρόμος, με μήκος 500 μέτρα, είναι στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου πλησίον του Μοναστηρίου Αγίου Γεωργίου.

δ) Ο τέταρτος δρόμος, με μήκος 400 μέτρα, είναι στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου όπου βρίσκεται το κατάλυμα “Villa Lev”.

ε) Ο πέμπτος δρόμος, με μήκος 500 μέτρα, στον οικισμό της Αντιπάρου στη θέση όπου βρίσκεται ο παραλιακός δρόμος για το Μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνα. Το συνολικού μήκος όλων των οδών είναι 2750 μέτρα.

Το δεύτερο υποέργο αφορά στην επίβλεψη του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδών Αντιπάρου». Σε ότι αφορά αυτό το υποέργο, έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αντιπάρου και εργολήπτριας εταιρείας, προϋπολογισμού 88.011,90 ευρώ. Για το έργο αυτό η ΑΕΙΦΟΡΟΙ ΝΗΣΟΙ Α.Ε. θα υλοποιήσουν τις επιβλέψεις των εργασιών ασφαλτόστρωσης.

Τα στάδια της υλοποίησης του έργου

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΑΕΙΦΟΡΟΙ ΝΗΣΟΙ Α.Ε.» , για το 1ο υποέργο στο πρώτο στάδιο θα πρέπει να ολοκληρώσει τοπογραφική μελέτη, μελέτη οδοποιίας, σύνταξη φακέλου περιβαλλοντικής απαλλαγής καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης. Στο δεύτερο στάδιο θα πρέπει να κάνει δημοπράτηση και συμβασιοποίηση του έργου και στο τρίτο και τελευταίο στάδιο την επίβλεψη υλοποίησης του έργου. Για το 2ο υποέργο που αφορά στις ασφαλτοστρώσεις οφείλει απλά να έχει την επίβλεψη της υλοποίησης του έργου.

Η «Αειφόροι Νήσοι Α.Ε. - Αναπτυξιακός Οργανισμός» αναλαμβάνει να εκπονήσει, να ελέγξει, να θεωρήσει και να εγκρίνει τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες που θα απαιτηθούν και να δημοπρατήσει και να επιβλέψει τα έργα.

Ο προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 37.200 ευρώ.

Η ισχύς της προγραμματικής σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκειά της

ορίζεται έως 12 μήνες. Στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται η εκπόνηση του έργου μέχρι την οριστική παραλαβή του.