Ο δήμαρχος Θήρας μιλάει για τον σχεδιασμό και τις προωθητικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής

Άκρως αισιόδοξα τα μηνύματα για τη νέα τουριστική σεζόν στη Σαντορίνη

Με δυναμικό τρόπο μπήκε στο 2023, η Σαντορίνη, καταστρώνοντας τα τουριστικά πλάνα της, μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, αρχικά με το Πάσχα και έπειτα με το καλοκαίρι, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του νησιού είναι ενισχυμένο με πολλές πρωτοβουλίες και προγράμματα, καθώς και με παρουσία σε πολλές διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις. Τα μηνύματα από όλους τους κλάδους είναι πολύ αισιόδοξα και όλοι φιλοδοξούν ότι το 2023 θα είναι μία νέα χρονιά ρεκόρ για το νησί της Σαντορίνης. 

Α. Σιγάλας: “Φιλοδοξούμε να είμαστε ο πρώτος παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικός προορισμός”

Ο δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής, κάνοντας γνωστό πως “τη Δευτέρα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κάνουμε την δεύτερη παρουσίαση του πολυτελούς τουρισμού στους ξένους ανταποκριτές και στους Έλληνες δημοσιογράφους. Ο Δήμος Θήρας μπαίνει δυναμικά στην τουριστική προβολή,  σύμφωνα και με τη νέα νομοθεσία, η Σαντορίνη φιλοδοξούμε να είναι ο πρώτος παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικός προορισμός. Παράλληλα ετοιμάζουμε μελέτη τριετούς προγράμματος τουριστικής προβολής, αξίας 2,3 εκ. ευρώ και έχουμε και άλλες πολλές καινοτομίες στα πλάνα μας, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουμε και στις καθιερωμένες εκθέσεις του εξωτερικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

“Το 2023 θα είναι μοναδική χρονιά από όλες τις άλλες ακόμα και από το 2022”

Σε ότι αφορά στην εικόνα που έχει ο κ. Σιγάλας στην έναρξη του 2023 και πως βλέπει αυτή τη χρονιά, εκφράστηκε με μεγάλη αισιοδοξία. Συγκεκριμένα ανέφερε, “Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα ότι το 2023 θα είναι μοναδική χρονιά από όλες τις άλλες, ακόμα και από το 2022.  Στα πλαίσια αυτά τόσο ο ιδιωτικός τομέας όσο και ο Δήμος Θήρας προετοιμάζονται ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η Σαντορίνη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να την απολαύσει ο επισκέπτης.  Εκτός από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος διαπρέπει, και ο Δήμος έχει μπει δυναμικά στην διαδικασία λειτουργίας του νησιού αλλά και στην προβολή για να μπορέσουμε όλοι να ανταποκριθούμε.  Βγήκαμε πρώτοι το 2022 στην ικανοποίηση των ταξιδιωτών που ήρθαν στη Σαντορίνη και θέλουμε φυσικά να παραμείνουμε πρώτοι.” 

Κλείνοντας Αναφέρθηκε και τις κρατήσεις που υπάρχουν ήδη στα δωμάτια της Σαντορίνης και  και πως κυλούν τα πράγματα για την ώρα, “ Ξεκινάμε με πολύ υψηλές πληρότητες σε σχέση με κάθε άλλη φορά και αυτό μας δείχνει  ότι επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος τόσο κατά την έναρξη της όσο και κατά τη λήξη της”

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας στην πρόσφατη συνεδρίαση του, ενέκρινε μία σειρά από δράσεις που θα αποτελέσουν μέρος της τουριστικής προβολής του νησιού για το 2023. Συγκεκριμένα:

Διοργάνωση εκδήλωσης με αντικείμενο τον τουρισμό πολυτελείας

Η εκδήλωση αυτή προσδιορίζεται χρονικά στις 29 με 30 Απριλίου και 1η Μαϊου, ώστε εκτός των άλλων να αποτελέσει γέφυρα σύνδεσης της τουριστικής περιόδου του Πάσχα με αυτήν του καλοκαιριού. Προγραμματίζεται η πραγματοποίηση αρκετών events μέσω των οποίων θα προβληθούν τα σημαντικά επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν το τουριστικό προϊόν της Σαντορίνης. Θα δοθεί έμφαση στον πολιτιστικό πλούτο του νησιού, στην γεωμορφολογική του μοναδικότητα ( Καλντέρα, ηφαίστειο), στην ποιότητα των υπηρεσιών του, στη γαστρονομία, στις εναλλακτικές τουριστικές εμπειρίες. Θα προσκληθούν να συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες, καταξιωμένες διεθνώς στον τομέα των υπηρεσιών του τουρισμού πολυτελείας. Απώτερος στόχος είναι, η εκδήλωση αυτή, να γίνει επαναλαμβανόμενη σε ετήσια βάση, ώστε να μετεξελιχθεί σε θεσμό και να καθιερώσει τη Σαντορίνη ως κορυφαίο προορισμό του τουρισμού πολυτελείας. Πρόθεση είναι να κινητοποιηθεί το σύνολο της Σαντορινιάς επιχειρηματικότητας, τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Ο προϋπολογισμός για αυτή τη δράση ανέρχεται στα 37.000 ευρώ.

Παρουσία του Δήμου στις μεγάλες παραδοσιακές τουριστικές αγορές

Μέσα από online διαφημιστικές καμπάνιες των οποίων τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα και ως εκ τούτου παρέχουν μεγάλο βαθμό ευελιξίας. Η εγγεγραμμένη πίστωση στο Δημοτικό Προϋπολογισμό του 2023 ανέρχεται στα 10.000 ευρώ. 

Online προβολή της Σαντορίνης

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει, ενίσχυση της επιδραστικότητας και της απήχησης του τουριστικού Portal του δήμου, santorίni.gr. Θα ανανεωθεί η σύμβαση για την παραγωγή νέου ψηφιακού υλικού και αυτήν για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας του sίte και των socίalmedia που το υποστηρίζουν. Η εγγεγραμμένη πίστωση στο Δημοτικό Προϋπολογισμό ανέρχεται στα 30.000 ευρώ.  

Δημιουργία 12 βίντεο τουριστικής προβολής

Μέσω αυτών των βίντεο θα προβάλλεται το τουριστικό προϊόν της Σαντορίνης με τρόπο διακριτό για κάθε μήνα του έτους. Το σενάριο των videos θα πατάει σε δύο κυρίως άξονες : α) Σαντορίνη, νιώσε σαν ντόπιος (Santorini feel like Local) β) Σαντορίνη, το πολύτιμο πετράδι του Αιγαίου (Santorini the Luxury gem of Aegean Sea). Τα videos Θα εμπλουτίσουν το YouTube channel του τουριστικού portal του Δήμου Σαντορόνης. Ο προυπολογισμός εδώ θα φτάσει τις 24.000 ευρώ.  

Παρουσία σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις

Παράλληλα εγκρίθηκε η παρουσία του Δήμου, σε σημαντικές διεθνείς και εγχώριες τουριστικές εκθέσεις, μέσω της συμμετοχής, εντός των περιπτέρων του ΕΟΤ ή και με αυτόνομη παρουσία όπου αυτό απαιτείται. Ο αρχικός προγραμματισμός περιλαμβάνει τη συμμετοχή με φυσική παρουσία στις παρακάτω εκθέσεις: 

1) INTERNATIONAL TOURISMUS BORSE 2023 (ΙΤΒ) στο Βερολίνο, 7- 9 Μαρτίου 2023.

2) Travel Expo CYPRUS, Λευκωσία 21-23 Απριλίου.

3) Salon Mondial du Tourisme 2023 στο Παρίσι Γαλλίας, 16 — 19 Μαρτίου 2023 και σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας χώρου από την διοργανώτρια εταιρεία, Παροχή υπηρεσίας για τη Συμμετοχή στην έκθεση ΙΡΤΜ ΤΟΡ RESA 2023 στο Παρίσι Γαλλίας, 3 —5 Οκτωβρίου 2023.

4) ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 9-17 Σεπτεμβρίου 2023.

5) World Travel Market 2023 στο Λονδίνο Αγγλίας, 6-8 Νοεμβρίου 2022 (ΤΜ 2023).

6) Philoxenfa, Νοέμβριος 2023.

7) Athens International Tourist & Culture Εχρο 2023 στην Αθήνα, Νοέμβριος 2023.