Με τη Νέα Δημοκρατία βουλευτής του νομού Κυκλάδων για την επόμενη θητεία

Η τέταρτη έδρα στον Μάρκο Καφούρο από τη Σαντορίνη

Την τέταρτη έδρα του νομού Κυκλάδων στη Βουλή καταλαμβάνει ο εκ Σαντορίνης ορμώμενος Μάρκος Καφούρος, ο οποίος μετά και τα αποτελέσματα της προχθεσινής κάλπης και σε συνδυασμό με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, θα υπηρετήσει το νησιωτικό νομό στην ελληνική Βουλή για την επόμενη θητεία.

Ο κ. Καφούρος υποδέχθηκε με χαρά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ευχαριστώντας όλους τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες για τη στήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, καθώς τον έφεραν τέταρτο στην κατάταξη, μετά από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο νέος βουλευτής Κυκλάδων έλαβε 5.735 ψήφους και ακολούθησε των τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του Γιάννη Βρούτση με 17.898 ψήφους, της Κατερίνας Μονογυιού με 13.494 ψήφους και του Φίλιππου Φόρτωμα με 9.768 ψήφους.

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” δεσμεύθηκε πως θα υπηρετήσει με συνέπεια και ευθύνη τις ανάγκες των Κυκλαδιτών, ενώ πέραν του πρωτογενούς τομέα, θα θέσει σε προτεραιότητα και τα θέματα της υγείας.

Πρέπει να αναφερθεί πως εντυπωσιακά υπήρξαν τα ποσοστά που κατέγραψε η γαλάζια παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θήρα, “μηδενίζοντας” σχεδόν όλες τις άλλες πολιτικές παρατάξεις. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία έλαβε 52,05% στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ 9,73% και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ 9,47%.

Αξίζει να σημειωθεί εξ αρχής πως ο Μάρκος Καφούρος γεννήθηκε στη Σαντορίνη το 1964.
Είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον τομέα των Στρατηγικών Διαχείρισης Κρίσεων και Φυσικών Καταστροφών. Από το 2007 έως σήμερα είναι Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων – Santo Wines και σταθερά αποτελεί ενεργό μέλος του Αγροτικού - Συνεταιριστικού χώρου της Ελλάδας, αφού επί σειρά ετών συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών

Ειδικότερα, απευθυνόμενος πρωτίστως σε όλους τους νησιώτες που τον στήριξαν και στήριξαν και τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές, τόνισε τα εξής: “Αγαπητές μου συμπατριώτισσες, αγαπητοί μου συμπατριώτες των νησιών των Κυκλάδων, θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την αμέριστη αγάπη και εκτίμηση που δείξατε προς το πρόσωπό μου και την εμπιστοσύνη σας να με εκλέξετε βουλευτή του νομού Κυκλάδων.

Ως βουλευτής πλέον του νομού Κυκλάδων, αισθάνομαι την ανάγκη να σας διαβεβαιώσω ότι με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σας, με εργατικότητα και με τις αρχές και τις αξίες της προσωπικότητάς μου, θα βρίσκομαι δίπλα σας για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας”. Συμπλήρωσε μάλιστα πως, “θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, που μου εμπιστεύτηκε για τρίτη συνεχή φορά μία θέση στο ψηφοδέλτιο νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες και το οποίο τίμησε η συντριπτική πλειοψηφία των νησιωτών μας”. Επιπλέον, θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους συνυποψηφίους του για τον προεκλογικό αγώνα. “Θα ήθελα να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου αλλά και τους υποψηφίους όλων των κομμάτων, που αγωνίστηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια ανεβάζοντας τον πολιτικό πολιτισμό στο νομό μας”.

Πρωτογενής τομέας και υγεία

Μιλώντας αναλυτικότερα στην “Κοινή Γνώμη” εξήγησε ποια θα είναι η ατζέντα του στη Βουλή για τις Κυκλάδες. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως το κομμάτι της υγείας θα έρθει στην πρώτη γραμμή, όπως σαφώς και οι ανάγκες στον πρωτογενή τομέα. “Το γνωστικό αντικείμενό μου λόγω επαγγέλματος και επιστήμης είναι ο πρωτογενής τομέας. Έχω γνώση και έχω εργαστεί όλη τη ζωή μου. Από εκεί και μετά έχω μία βαθιά γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης για 20 έτη και έχω υπάρξει επί 9 συναπτά έτη αντιδήμαρχος και έχω υπηρετήσει και σε άλλες θέσεις. Αυτό βέβαια που για εμένα θα είναι προτεραιότητα καθώς το βιώνω ως κάτοικος των νησιών είναι το κομμάτι της υγείας”, δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ακόμη τα εξής. “Θεωρώ υποχρέωσή μου να γίνει μία καταγραφή όλων των θεμάτων τόσο για τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία, όσο και για τα Νοσοκομεία ώστε όταν πάμε στην επόμενη ημέρα - όπως έχει δεσμευθεί ο πρωθυπουργός - να υπάρξει κι από εμένα μία συνδρομή σε αυτό το κομμάτι για το τι πρέπει να διορθωθεί και για το τι πρέπει να αλλάξει”.

Συνολικότερα δε, επεσήμανε πως θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που άπτονται της νησιωτικότητας. “Η νησιωτικότητα ήταν η ατζέντα της προεκλογικής καμπάνιας μου. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και όλα αυτά πρέπει να τα δούμε γιατί κάποια από αυτά αφορούν παθογένειες δεκαετιών και πρέπει να τα εξετάσουμε και να τα λύσουμε όλα πολύ σοβαρά. Τα θέματα στα νησιά είναι πέρα από την πολιτική αντιπαράθεση”, ξεκαθάρισε ο κ. Καφούρος.

Η Σαντορίνη μία “γροθιά”

Τέλος, απευθυνόμενος στον κόσμο που τον στήριξε και στον κόσμο που παρακολούθησε τα αποτελέσματα της προχθεσινής κάλπης μαζί του στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Καφούρος εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες.

“Είναι μία μεγάλη ημέρα για τη Σαντορίνη. Είναι μία μεγάλη ημέρα για όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Θα υπάρχει ένα εκπρόσωπος στο κοινοβούλιο, που προέρχεται με αγώνες μέσα από τα νησιά μας. Η δική μας η συμμετοχή απευθύνεται σε όλους τους Σαντορινιούς ανεξάρτητα από πολιτική παράταξη. Θα είστε δίπλα μας και θα είμαστε δίπλα σας. Είναι συμβολικό ότι σήμερα, η παρουσία η δική μου όπως και πριν τις εκλογές, αλλά και μετά τις εκλογές ενώνει όλη τη Σαντορίνη. Είμαι διπλά χαρούμενος που έχω δίπλα μου και τον δήμαρχο της Σαντορίνης τον Αντώνη Σιγάλα και τον πρώην δήμαρχο, τον Νίκο Ζώρζο. Βεβαίως και τον έπαρχο, τον κ. Δαρζέντα ο οποίος ήταν αδερφός σε όλη αυτή την προσπάθεια, όπως και ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης που τράβηξε και το πιο μεγάλο βάρος, μαζί με όλα τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης”, σχολίασε ο βουλευτής Κυκλάδων, λέγοντας τέλος πως, “αυτή η αγάπη και η εμπιστοσύνη μας έχει χρεώσει με μεγαλύτερη ευθύνη απέναντί σας. Αυτό θέλω σήμερα να περάσει ως μήνυμα. Ότι με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης, με περισσότερη αγάπη για τον τόπο, θα παλέψω από εδώ και πέρα για τις Κυκλάδες”.