Σημαντική εξέλιξη με την έγκριση της μελέτης για την ανέγερσή του

Η Ίος αποκτά κλειστό γυμναστήριο

Μία σημαντική είδηση για το νησί της Ίου, έγινε γνωστή, μέσω ανακοίνωσης του Δήμου, η οποία αφορά στην έγκριση της μελέτης για τη «δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου Δήμου Ιητών» στην θέση «Κάμπος». Στη σύντομη ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιητών, ανέφερε, ότι, "με χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι εγκρίθηκε η λειτουργικότητα της μελέτης με τίτλο «Δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου Δήμου Ιητών» στην θέση «Κάμπος» του Δήμου Ιητών."

Το κλειστό γυμναστήριο στην Ίο, θα λύσει εξ ολοκλήρου το μείζον πρόβλημα τόσο των προπονήσεων των ομάδων, όσο και των αγώνων, καθώς όπως είναι γνωστό, αυτές αναγκάζονται να προβούν σε λύσεις ανάγκης, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα. Ένα τέτοιο έργο, θα βοηθήσει παράλληλα τη νέα γενιά να αποφασίσει με μεγαλύτερη ευκολία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, καθώς οι σύγχρονες εγκαταστάσεις ενός κλειστού γυμναστηρίου θα αποτελούν ένα σημαντικό κίνητρο.

Γ. Γκίκας: "Ανακοινώσαμε την έγκριση λειτουργικότητας της μελέτης"

Ο δήμαρχος Ίου, Γκίκας Γκίκας, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για την σπουδαία εξέλιξη στο θέμα κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στο νησί και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι ένα τέτοιο έργο για τους κατοίκους του νησιού και κυρίως για τη νεολαία. Ο κ. Γκίκας, τόνισε, ότι ο Δήμος Ιητών ανακοίνωσε την έγκριση λειτουργικότητας της μελέτης με τίτλο «Δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Ιητών» στην θέση «Κάμπος» και ευκαιρίας δοθείσης, εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αλλά και την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωάννη Βρούτση, για την αμέριστη συμπαράστασή του στις προσπάθειες που καταβάλλονται στην πραγματοποίηση ενός σημαντικότατου για το νησί μας έργου.

"Μία προσωπική μου υπόσχεση προς τους δημότες της Ίου"

Την ίδια στιγμή, μίλησε και για τον κόσμο του νησιού και στο πως έχει υποδεχτεί μία τέτοια είδηση, λέγοντας, ότι, "η κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου, είναι μία προσωπική μου υπόσχεση προς τους δημότες της Ίου και φυσικά απάντηση στο πάγιο αίτημά τους για έναν κλειστό χώρο, ο οποίος θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες άθλησης 400 παιδιών, πολλά από τα οποία ήδη ασχολούνται με τον αθλητισμό, όχι σε ιδανικότερες συνθήκες. Τα τελευταία χρόνια, οι υπηρεσίες του Δήμου Ιητών εργάσθηκαν μεθοδικά, ξεπέρασαν γραφειοκρατικά εμπόδια και με την έγκριση λειτουργικότητας, έκαναν ακόμη ένα βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου μας, δηλαδή την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου, στο οποίο θα διεξάγονται προπονήσεις, σχολικοί και διασυλλογικοί αγώνες”.

Τα μέρη από τα οποία θα αποτελείται το κλειστό Γυμναστήριο

Το κλειστό Γυμναστήριο θα αποτελείται από τα εξής τμήματα:

  • Το κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο περιλαμβάνει τον κυρίως αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες με τις θέσεις των θεατών, και

  • Δύο πλήρεις μονάδες αποδυτηρίων αθλητών, με δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμΕΑ, γραφείο διοίκησης, χώρο αποδυτηρίων διαιτητών και ιατρείο.

"Ήδη εκπονείται μελέτη για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αθλητικού κέντρου"

Ο κ. Γκίκας, στη συνέχεια, αναφέρθηκε και σε άλλα έργα, που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, τονίζοντας, ότι, "στο σημείο αυτό να προσθέσω πως, ήδη εκπονείται μελέτη για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αθλητικού κέντρου στην περιοχή Κάμπος, σε έκταση 35 περίπου στρεμμάτων, όπου πέρα από το προαναφερόμενο κλειστό γυμναστήριο, θα φιλοξενούνται γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο 5χ5, γήπεδα τένις, ποδηλατόδρομος, χώροι αναψυχής και εκδηλώσεων, χώροι στάθμευσης οχημάτων, ενώ οι χώροι πρασίνου θα καταλαμβάνουν το 30% περίπου της συνολικής έκτασης, αυξάνοντας σημαντικά το ισοζύγιο πρασίνου, που σήμερα ανέρχεται σε 5% περίπου. Οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται και ο Δήμος Ιητών καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση των υποδομών στο νησί της Ίου, αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των μονίμων κατοίκων."

Η απάντηση του Υπουργείου στο αίτημα του Δήμου

Η απάντηση που έφτασε πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και χαροποίησε άπαντες στο νησί, ανέφερε τα εξής: "Σε απάντηση της ανωτέρω αίτησης και λαμβάνοντας υπόψη τη μελέτη με τίτλο «Δημιουργία κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Ιητών» στην Θέση «Κάμπος» του Δήμου Ιητών, σας ενημερώνουμε ότι συμφωνούμε με την υποβληθείσα μελέτη ως προς τη λειτουργικότητα και σας την επιστρέφουμε θεωρημένη, προκειμένου να κατατεθεί με δική σας μέριμνα, στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία για την έκδοση άδειας δόμησης. Επισημαίνουμε άτι τα επί μέρους στάδια της μελέτης (αρχιτεκτονικά, στατικά, ΚΕΝΑΚ, πυρασφάλεια κλπ.) υπόκεινται στις ρυθμίσεις και τους κανονισμούς που ισχύουν για παρόμοια κτίρια. Επίσης η χωροθέτηση του έργου στο συγκεκριμένο χώρο που εσείς επιλέξατε και οι τυχόν απαιτούμενες ενέργειες ή μελέτες που πρέπει να γίνουν (χαρακτηρισμός χώρου, όροι δόμησης, περιβαλλοντική μελέτη κλπ.) αποτελούν υποχρέωση και ευθύνη σας.

Το έγγραφο δεν αποτελεί ούτε υποκαθιστά την άδεια δόμησης, δεν αποτελεί πράξη νομιμοποίησης κτίσματος που στερείται πολεοδομικής άδειας ή άδειας δόμησης, δεν αποτελεί απόφαση εξαίρεσης από κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος, δεν αποτελεί ούτε υποκαθιστά την άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης, δεν αποτελεί άδεια έναρξης και εκτέλεσης εργασιών, αλλά, μοναδικό σκοπό έχει να αποτελέσει το σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δικαιολογητικό προς την αρμόδια αρχή για την Έγκριση Δόμησης του έργου, εφ' όσον αυτή δύναται νομίμως να χορηγηθεί. Επιπροσθέτως, σας διευκρινίζουμε ότι η διατύπωση της σύμφωνης γνώμης μας δεν συνεπάγεται ανάληψη υποχρεώσεων για την χρηματοδότηση του έργου από την Γ.Γ.A."