Περιοδεία του Μάρκου Καφούρου στις Κυκλάδες

  • Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024 - 10:28

Περιοδεία σε νησιά των Κυκλάδων, όπου πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις τόσο για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όσο και για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, είχε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Μάρκος Καφούρος, την εβδομάδα 6-12 Μαΐου.

Την Τρίτη 7/5, ο κ. Καφούρος επισκέφτηκε την Ίο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο του νησιού και συζήτησε με τον Δήμαρχο Ιητών κ. Γκίκα Γκίκα, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού και με εκπροσώπους από τα δύο τοπικά τυροκομεία, το «Νιώτικο» και το «Διασέλι».

Επόμενος σταθμός ήταν η Νάξος. Ο βουλευτής Κυκλάδων παρευρέθηκε την παραμονή της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό Δανακός, όπου παρακολούθησε τον Εσπερινό, παρουσία του Επάρχου κ. Γιάννη Μαργαρίτη, ενώ ακολούθησε συνάντηση με την νεοεκλεγείσα πρόεδρο της Κοινότητας κα Χάλκου Μαρία. Την επόμενη μέρα, ανήμερα της μεγάλης εορτής, συμμετείχε στο Παναξιακό προσκύνημα της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Παροναξίας κκ Καλλίνικου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Ναυτικό Κλιμάκιο Νάξου, όπου συζήτησε με τον Διοικητή και άντρες του κλιμακίου.

Στη συνέχεια ο κ. Καφούρος παρευρέθηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό, τον υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, τον Έπαρχο και τους Βουλευτές του Νομού.

Στη συνέχεια μετέβη στην Κίμωλο, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Κώστα Βεντούρη και την Αντιδήμαρχο καθαριότητας κα Ελισάβετ Βαμβακάρη και συζήτησαν θέματα που απασχολούν το νησί.

Ακολούθως, ο κ. Καφούρος επισκέφτηκε τη Μήλο. Την Κυριακή 12/5, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, παρευρέθηκε στη συνάντηση του συλλόγου γυναικών Μήλου «η Αφροδίτη», καθώς και στη διεθνή αθλητική εκδήλωση στίβου που διοργάνωσε ο Δήμος Μήλου στο δημοτικό στάδιο του νησιού. Συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με την Έπαρχο κα Χωριανοπούλου, τον Δήμαρχο κ. Μικέλη, τον πρώην Δήμαρχο κ. Δαμουλάκη, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καθώς και την πρόεδρο και τα μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ. Μήλου.

Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο του Κ.Υ. Μήλου και τον διοικητή του ΑΤ Μήλου για θέματα αρμοδιοτήτων τους, όπως επίσης και με εκπροσώπους τοπικών και επαγγελματικών φορέων του νησιού.