Τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάσπαση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Άνδρου και Τήνου, προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην δημάρχου Άνδρου

Αντίδραση Λοτσάρη και κάλεσμα προς Σουσούδη

Μόλις τρεις ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διάσπασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Τήνου και Άνδρου και τις ανακοινώσεις από τους δημάρχους Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά και Άνδρου, Θεοδόση Σουσούδη, ήρθε η απάντηση από τον πρώην δήμαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη.

Ο κ. Λοτσάρης, ουσιαστικά κατηγορεί τον νυν δήμαρχο, ότι σε όλη τη διαδικασία της υπογραφής, αλλά και στα όσα είπε πριν και μετά, δεν αναφέρθηκε πουθενά στις κινήσεις που είχε χρειαστεί να κάνει η δική του Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα οι Χρήστος Βουραζέρης και Γιώργος Μαντζώρος.

"Όπως συνηθίζει , το παρουσίασε ως επίτευγμα της δικής του δημοτικής αρχής. Αλήθεια πότε πρόλαβε μέσα σε πέντε μήνες; Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη", τόνισε σε ανακοίνωσή του, ενώ την ίδια στιγμή έκανε και μία πρόταση προς τον κ. Σουσούδη, λέγοντας, "τον καλώ σε προγραμματισμένη, μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κληθούν ο περιφερειάρχης, η έπαρχος και το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου για να συζητηθεί ένα νέο και ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου".

Δ. Λοτσάρης: "Έχει σχέδιο ο κ. Σουσούδης για τα λιμάνια μας;"

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Δημήτρης Λοτσάρης, ήταν η ακόλουθη:

"Ο κ. Σουσούδης έβαλε την υπογραφή του στα έγγραφα για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων που του αναλογούν στο νεοσύστατο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου. Όπως συνηθίζει , το παρουσίασε ως επίτευγμα της δικής του δημοτικής αρχής. Αλήθεια πότε πρόλαβε μέσα σε πέντε μήνες; Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη. Υπήρχε μόνο μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην πρώτη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου το 2018.

Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019, η δική μας δημοτική αρχή έτρεξε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να αποκτήσει οντότητα το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου. Και αυτό είχε ως προϋπόθεση τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων και της κατανομής των πόρων , μια ιδιαίτερα επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία. Όλα αυτά απαιτούσαν τεκμηρίωση, διοικητικές αποφάσεις, νομικές γνωματεύσεις, οι οποίες φυσικά δεν προέκυψαν από το καταστροφικό παιχνίδι που συνήθισε να παίζει εκείνη την περίοδο ο σημερινός δήμαρχος. Ο κ. Σουσούδης "ξέχασε" να αναφέρει τη συμβολή σε όλα αυτά του κ. Χρήστου Βουραζέρη και του κ. Γιώργου Μαντζώρου. Η ουσία όμως είναι άλλη. Η Άνδρος έχει πλέον το δικό της Λιμενικό Ταμείο με περιουσιακά στοιχεία και ταμειακά διαθέσιμα άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με τα τρέχοντα έσοδα.

Το ερώτημα όμως είναι: ο κ. Σουσούδης έχει αναπτυξιακό σχέδιο για το Λιμενικό Ταμείο; Αν δεν έχει, είναι διατεθειμένος να δεχθεί να συζητήσει προτάσεις, να θέσουμε προτεραιότητες, να αξιοποιήσουμε παραγωγικά τους πόρους που έχουμε σε μελέτες, να εντάξουμε μεγάλα λιμενικά έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα; Σήμερα καταθέτω μια πρόταση προς τον κ. Σουσούδη, ο οποίος επέλεξε να γίνει και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου εκτός από δήμαρχος. Τον καλώ σε προγραμματισμένη, μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να κληθούν ο περιφερειάρχης, η έπαρχος και το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου για να συζητηθεί ένα νέο και ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου, με συγκεκριμένα έργα, στόχους και παρεμβάσεις στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Άνδρου".