Στην Σίφνο και Μήλο η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού

  • Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024 - 16:54

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, περιόδευσε στα νησιά Σίφνο και Μήλο.

Αφορμή της περιοδείας στάθηκε η επίσκεψη στα δύο νησιά, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Τόσο η κα. Μονογυιού, όσο και η κα. Αγαπηδάκη, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σίφνο, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Π.Π.Ι. Σίφνου, ενώ είχαν συνάντηση εργασίας με την δήμαρχο, Μαρία Ναδάλη και με τον Σύλλογο Γυναικών Σίφνου, καθώς επίσης συμμετείχαν σε ανοικτή συζήτηση με τους πολίτες με θέμα τη δημόδια υγεία και το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ». Σύμφωνα με τη βουλευτή Κυκλάδων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τη δρομολόγηση της προκήρυξης δύο επιπλέον θέσεων ιατρών, επισημαίνοντας την άμεση κάλυψη για τους καλοκαιρινούς μήνες με επικουρικό προσωπικό μέχρι να τελεσφορήσουν οι μόνιμες προσλήψεις.

Στη συνέχεια, η βουλευτής και η κα. Αγαπηδάκη επισκέφτηκαν την Μήλο, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Υγείας Μήλου, Κώστα Μακρή και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Χρήστο Ροϊλό. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, παραβρέθηκαν σε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες για τη δημόσια υγεία και το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ».

Η βουλευτής Κυκλάδων, στο πλαίσιο των επισκέψεων στα δύο νησιά, δήλωσε, ότι "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας που μας τιμά με την παρουσία της, βρίσκεται δίπλα στα ζητήματα που απασχολούν τους νησιώτες μας και δίνει λύσεις. Η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και η ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελούν την μεγαλύτερη προτεραιότητα τόσο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και όλων μας. Η σύμβαση που υπογράφηκε θα αναβαθμίσει σημαντικά τις κτιριακές υποδομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα νησιά μας. Η σύμβαση αφορά τα έργα της αναβάθμισης και ανακαίνισης των Κέντρων Υγείας Άνδρου, Τήνου, Πάτμου, Πάρου, Μήλου, Ίου και του Π.Π.Ι. Αστυπάλαιας με συνολική αξία 7,31 εκ. ευρώ. Παράλληλα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα συμβασιοποιηθούν τα έργα της αναβάθμισης και ανακαίνισης των Π.Π.Ι. Κέας, Κύθνου, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου, της ανακαίνισης και του εκσυγχρονισμού κτιριακών εγκαταστάσεων του Γ.Ν. Σύρου και της επέκτασης του Κέντρου Υγείας Αμοργού, συνολικού προϋπολογισμού 7,37 εκ. ευρώ".