Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας

Στήριξη 451.000€ σε Αμοργό και Νάξο από το Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

  • Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024 - 10:06

Με έργα ύψους 451.200 ευρώ ενισχύει το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής τους Δήμους Αμοργού και Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Πιο συγκεκριμένα, η ηγεσία του Υπουργείου υπέγραψε την οικονομική στήριξη τριών δαπανών και έργων, δύο για το νησί της Αμοργού και ένα για τη Δημοτική Ενότητα της Νάξου.

Η μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης 124.000 ευρώ στα Κατάπολα Αμοργού είναι καθοριστική, καθώς οι ανάγκες του τόπου μέσα στην καλοκαιρινή περίοδοείναι αυξημένες και χωρίς αυτή δεν θα καταστεί εφικτή η λειτουργία του νησιού και η αντιμετώπιση του υπερδιπλασιασμού των χρηστών νερού. Επιπλέον, το Υπουργείο θα διαθέσει 37.200 ευρώ για δύο αρδευτικές γεωτρήσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων στην περιοχή Κολοφάνα.

Τέλος, στη Δημοτική ενότητα Νάξου θα διατεθεί κονδύλιο 290.000 ευρώ για την αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης, ώστε να βελτιωθεί κατά το μέγιστο η ποιότητα νερού που φτάνει στους καταναλωτές.

Στο πλαίσιο αυτών των χρηματοδοτήσεων ο κ. Φόρτωμας εξέφρασε την ικανοποίησή του και προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σταθερή στις δεσμεύσεις της για συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία και στήριξη στη νησιωτική Ελλάδα και τους νησιώτες, προχωρά στην καθοριστική συμβολή για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Κυκλαδιτών με παρεμβάσεις σε δύο μας νησιά. Η Αμοργός και η Νάξος ενισχύονται σε θέματα λειτουργικών αναγκών. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όλοι συνθετικά, ώστε τα αποτελέσματα να είναι πολλαπλασιαστικά και άμεσα για τις τοπικές κοινωνίες μας και τους πολίτες».