Στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Αμοργού για την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού

  • Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024 - 18:35

Στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τη Χριστίνα Βίδου και το Κώστα Παπαχλιμίντζο φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Αμοργού κ. Ελευθέριος Καραΐσκος.

Ο δήμαρχος Αμοργού αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό της εξαφάνισης, από την 1η Ιουνίου, του 59χρονου Αμερικανό Έρικ Κάλιμπετ καθώς και για όλες τις ενέργειες που γίνονται για τον εντοπισμό του.

Επίσης ο κ. Καραΐσκος παρουσίασε το πρόγραμμα αναβάθμισης των μονοπατιών για την ανάπτυξη με ασφάλεια του περιπατητικού τουρισμού το οποίο ένα χρόνο μετά την υποβολή του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στον ΟΦΥΠΕΚΑ, ακόμη παραμένει προς αξιολόγηση.

Τέλος, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό μιας υπηρεσίας σε συνεργασία με την Cosmote για τον εντοπισμό των περιπατητών στην Αμοργό μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής.

Ο δήμαρχος Αμοργού, σημείωσε ότι "η Αμοργός ξεχωρίζει για τα μονοπάτια της και επιλέγεται από λάτρεις του περιπατητικού τουρισμού από όλο τον κόσμο. Ποτέ δεν είχε συμβεί στο νησί μας ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός. Ο Άλμπερτ είναι ένας φίλος της Αμοργού που ήξερε πολύ τις περιπατητικές διαδρομές. Με πόρους του Δήμου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εθελοντική εργασία και προσφορά τα μονοπάτια συντηρούνται και υπάρχει επαρκής σήμανση.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ως Δημοτική Αρχή έχουμε εκπονήσει μελέτη για αναβάθμιση των μονοπατιών μας. Για να υπάρχουν στέγαστρα στις μεγάλες διαδρομές, περισσότερες πληροφορίες, μεγαλύτερη ασφάλεια γιατί το δίκτυο των μονοπατιών είναι μεγάλο. Ζητούμε από την Πολιτεία να χρηματοδοτήσει αυτές τις παρεμβάσεις. Από το 2023 έχουμε υποβάλλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στον ΟΦΥΠΕΚΑ μια πρόταση η οποία βρίσκεται ακόμη προς αξιολόγηση και ζητούμε να μην μας αποκλείσου".

Ετικέτες: