Νάξος: Δημιουργικά εργαστήρια του Δήμου στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη

  • Χθες - 8:32

Πολυθεματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, πραγματοποιεί για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δημιουργώντας ένα κέντρο έκφρασης και δημιουργίας στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη. 

Εικαστικά εργαστήρια, σεμινάρια δημιουργικής γραφής σεναρίου και δράσεις φιλαναγνωσίας θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να καλλιεργήσουν και αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, γνωρίζοντας παράλληλα τον μεγάλο θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη, μέσα στον χώρο που φιλοξενούνται προσωπικά του αντικείμενα και έργα του.

Τα εργαστήρια ξεκινούν από 1 Ιουλίου, υπό την αιγίδα και με συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, με δωρεάν συμμετοχή των παιδιών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:

Εικαστικό Εργαστήρι

«Οδυσσέα γύρισε σπίτι… Σχεδιάζοντας το σκηνικό»

Εργαστήρι εικαστικών για παιδιά 6-12 ετών με χώρο δράσης και δημιουργίας το Θεατρικό Μουσείο του Ιάκωβου Καμπανέλλη (περιοχή Γρόττα). Το εργαστήρι θα ξεκινήσει προσφέροντας στα παιδιά τις βασικές γνώσεις σχεδίασης, μίξης, ανάλυσης και δημιουργίας χρώματος. Σε δεύτερο επίπεδο θα γίνει σχεδίαση του σκηνικού και των κουστουμιών των ηρώων του έργου «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» από τα ίδια τα παιδιά. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία της εικαστικού Αγγελικής Θεοφίλου. Η επιμέλεια και η αφήγηση του θεατρικού κειμένου θα πραγματοποιηθεί από την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Αποστολοπούλου.

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 11:00-13:00

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Αγγελική Θεοφίλου

Πληρ.: 2285023619

Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας

Δράσεις που καλλιεργούν την αγάπη των παιδιών για το βιβλίο για παιδιά 4-10 ετών.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενδυνάμωση της σχέσης ανάμεσα στο παιδί και το λογοτεχνικό βιβλίο γεγονός που οδηγεί στην ανάπτυξη του λεξιλογίου, στη δημιουργική ανάγνωση και γραφή, στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και φαντασίας, στον εμπλουτισμό συναισθημάτων και εμπειριών….

Στα μαθήματα φιλαναγνωσίας τα παιδιά μαθαίνουν πώς να φτιάξουν ένα βιβλίο, παίζουν με τις εικόνες και το κείμενο παραμυθιών, μαθαίνουν για το κουκλοθέατρο και τη δραματοποίηση, κατασκευάζουν επιτραπέζια παιχνίδια βασισμένα σε παραμύθια, διαβάζουν και εικονογραφούν παραμύθια, δημιουργούν κόμικς και γράφουν παραμύθια.

Για παιδιά 4-6 ετών κάθε Δευτέρα 18:30-20:30 και Σάββατο 10:00-12:00

Για παιδιά 7-10 ετών κάθε Τρίτη 9:00-10:30 και Πέμπτη 18:30-20:30)

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Στέλλα Τσακωνιάτη

Πληρ. 6972411334

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής σεναρίου

(Για εφήβους και νέους κάθε Τετάρτη και Σάββατο 18:30 – 20:20)

Υπεύθυνη Εργαστηρίου Παρασκευή Ανεβλαβή

Πληρ. 6946691078

Μουσικά Εργαστήρια

Με στόχο μικροί και μεγάλοι να βιώσουν τη μουσική μέσω ακροάσεων και συμμετοχής σε μουσικά σύνολα, να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικής θεωρίας και ιστορίας και να διδαχθούν μουσικά όργανα από έμπειρους καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Δήμος διοργανώνει το Μουσικό Εργαστήρι, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου και στο Χαλκί. Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αρχάριους αλλά και σε όσους παίζουν ήδη κάποιο όργανο και θέλουν να συνεχίσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιλαμβάνει τμήματα:

• Πρώτη γνωριμία με τα όργανα και τη μουσική (για μικρούς και μεγάλους)

• Προσχολικό Τμήμα μουσικής προπαιδείας (για παιδιά προσχολικής ηλικίας)

• Εργαστήριο μουσικής δωματίου (για άτομα όλων των ηλικιών που παίζουν ήδη κάποιο όργανο)

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Αλέξανδρος Καλογεράς

Πληρ.: 6972927089